Half miljoen euro, vuurwapen en héél veel luxe in appartement Boezemkade Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de strijd tegen misdaad en het daarmee verdiende geld sloegen Rotterdamse agenten maandag weer een mooie slag. De woning die ze binnen gingen leek meer een geldtransportbedrijf annex groothandel in dure kleding en juwelen.

Gedeele van het in beslag genomen geld

- Advertisement -

Een gezonde dosis nieuwsgierigheid bracht agenten naar een woning aan de Boezemkade. Mogelijk betrof het een safe house. Het was niet voor niks. Zo vonden agenten een vuurwapen en een houder met patronen.

Telmachine
Ook troffen ze een geldtelmachine aan. Niet iets om standaard in huis te hebben, maar in dit geval geen wonder: vier grote bol staande boodschappentassen bleken zo’n 620.000 euro aan contanten te bevatten.

Riemen, schoenen en horloges
Behalve het geld werden er ook andere dingen opgeslagen. Van een 75”-tv tot drie horloges die, wanneer echt, een aanschafprijs van boven de 10.000 euro per stuk hebben. Maar bijvoorbeeld ook vier paar schoenen (rond de 500 euro per paar en met de prijsstickers er nog op) of  twee riemen (van zo’n 350 euro per stuk).
Misdaad mag niet lonen zo vinden mensen die wél eerlijk werken voor hun geld. Daarom is het lopende het onderzoek in beslag genomen. Dat gebeurde ook met de BMW die stond op de bij het appartement behorende parkeerplaats.

Safe houses
De afgelopen jaren ziet de politie een toename in het aantal zogenoemde safe houses, panden waar geld wordt bewaard of verdovende middelen worden opgeslagen, bewerkt en verhandeld. Vaak gehuurd in luxere appartementencomplexen, waar criminelen redelijk anoniem kunnen verblijven. Dat is van belang omdat ze er vaak niet officieel staan ingeschreven. Want ze hebben er op papier de financiële middelen niet voor. Een doorn in het oog voor wie wel eerlijk en hard werkt. De politie geeft met Openbaar Ministerie, de gemeente en belastingdienst prioriteit aan het zichtbaar maken van deze ondermijnende criminaliteit. Wat niet eerlijk is verkregen wordt afgepakt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto belandt in water Oude Maas in Heinenoord

Heinenoord - Vandaag is een auto te water geraakt in de Oude Maas ter hoogte van de Boonsweg...

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Tankautospuit Groene Tuin keert terug: volledig hersteld en verbeterd na ongeluk

Rotterdam, 18 juli 2024 – Na een lange periode van afwezigheid is de brandweerwagen van de kazerne Groene...

Maaltijdbezorger overleden bij verkeersongeval op N209 in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 18 juli heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N209 in Rotterdam. Dit heeft...