Headlines Rotterdam Centrum

Meer overvallen in 2017 dan in 2016 in Rotterdam


In 2017 zijn er volgens RTV Rijnmond meer overvallen gepleegd dan het jaar ervoor. Het is voor het eerst in vijf jaar dat het aantal overvallen is toegenomen. Vooral in Charlois en IJsselmonde worden er veel overvallen gepleegd. In veel gevallen zijn cafés, maaltijdbezorgers en lunchrooms de pineut. Burgemeester Aboutaleb schrijf dat in een tussenrapportage over de aanpak van High Impact Crimes.

High Impact Crimes zijn misdrijven die veel impact op de slachtoffers en de samenleving hebben. Ook inbraak en straatroven vallen hieronder. In 2017 waren er ruim 150 overvallen in Rotterdam. De deelgemeente Lombardijen is voor 2018 als nieuw hotspot gebied aangewezen. Hier waren er vorig jaar 89 inbraken gepleegd. Ook de Tarwewijk en Pendrecht staan nog aangewezen. Nieuwkomers Bloemhof en Vreewijk zijn eveneens toegevoegd. De politie zal hier meer zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn om het gevoel voor veiligheid te vergroten.

Reportage Handhaving

bikers-2
Heeft u dit bericht al gelezen? Bent u op de hoogte wat Handhavers voor werk doen? Nee? Dan raden wij u aan om deze reportage zeker te bekijken. Krijg een goed en duidelijk inzicht waar de Handhavers voor zijn!

Klik hier voor de reportage

Twitter