Meer overvallen in 2017 dan in 2016 in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

In 2017 zijn er volgens RTV Rijnmond meer overvallen gepleegd dan het jaar ervoor. Het is voor het eerst in vijf jaar dat het aantal overvallen is toegenomen. Vooral in Charlois en IJsselmonde worden er veel overvallen gepleegd. In veel gevallen zijn cafés, maaltijdbezorgers en lunchrooms de pineut. Burgemeester Aboutaleb schrijf dat in een tussenrapportage over de aanpak van High Impact Crimes.

High Impact Crimes zijn misdrijven die veel impact op de slachtoffers en de samenleving hebben. Ook inbraak en straatroven vallen hieronder. In 2017 waren er ruim 150 overvallen in Rotterdam. De deelgemeente Lombardijen is voor 2018 als nieuw hotspot gebied aangewezen. Hier waren er vorig jaar 89 inbraken gepleegd. Ook de Tarwewijk en Pendrecht staan nog aangewezen. Nieuwkomers Bloemhof en Vreewijk zijn eveneens toegevoegd. De politie zal hier meer zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn om het gevoel voor veiligheid te vergroten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...

Vijf lichtgewonden bij steekpartij Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie tussen vijf personen op de Strevelsweg in Rotterdam zijn alle vijf de mannen...

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woningbrand Wagnerlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag rond 14:40 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Wagnerlaan....