donderdag, mei 26, 2022
14.4 C
Rotterdam
donderdag 26 mei 2022

Meer overvallen in 2017 dan in 2016 in Rotterdam

- advertentie -

In 2017 zijn er volgens RTV Rijnmond meer overvallen gepleegd dan het jaar ervoor. Het is voor het eerst in vijf jaar dat het aantal overvallen is toegenomen. Vooral in Charlois en IJsselmonde worden er veel overvallen gepleegd. In veel gevallen zijn cafés, maaltijdbezorgers en lunchrooms de pineut. Burgemeester Aboutaleb schrijf dat in een tussenrapportage over de aanpak van High Impact Crimes.

High Impact Crimes zijn misdrijven die veel impact op de slachtoffers en de samenleving hebben. Ook inbraak en straatroven vallen hieronder. In 2017 waren er ruim 150 overvallen in Rotterdam. De deelgemeente Lombardijen is voor 2018 als nieuw hotspot gebied aangewezen. Hier waren er vorig jaar 89 inbraken gepleegd. Ook de Tarwewijk en Pendrecht staan nog aangewezen. Nieuwkomers Bloemhof en Vreewijk zijn eveneens toegevoegd. De politie zal hier meer zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn om het gevoel voor veiligheid te vergroten.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,220VolgersVolg
- advertentie -