Woninginbreker (22) snel aangehouden na alerte 112 melding Mecklenburglaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Agenten hielden donderdagmiddag een woninginbreker aan dankzij een melding van een alerte getuige. De getuige zag dat de 22-jarige verdachte een raam kapot van een woning aan de Mecklenburglaan vernielde en via het gat de woning inging. Hij aarzelde geen moment en belde direct via 112 de politiemeldkamer.

Agenten gingen na de melding direct naar de woning en zagen de inbreker binnen in de kamer staan. De agenten kropen eveneens door het vernielde raam en hielden in de woning de 22-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan.

- Advertisement -

Meld verdachte situaties
Zo blijkt dat snel melden van verdachte situaties bij de politie heel belangrijk is. De politie is daar ook zeer dankbaar om. Ziet u verdacht gedrag of bent u getuige van een strafbaar feit, twijfel niet en geef het dan direct door aan de politie via het alarmnummer 112. De politie registreert wat u vertelt over de situatie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

Bel 112
Bel 112 bij spoed of heterdaad; het gaat dan om spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties, wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Ook wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.

Op de hoogte blijven
Als u op de hoogte wilt blijven van wat de politie met uw melding heeft gedaan, dan wordt u geïnformeerd zodra de politie ter plaatse is, of u wordt naderhand gebeld.
Andere informatie voor de politie of vragen kunt u altijd doorgeven via het nummer 0900-8844.

- Advertisement -

Gerelateerd

Man gewond na schietpartij Berkelstraat Rotterdam (video)

Rotterdam - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt door een schietpartij in...

Granaat tot ontploffing gebracht café De Dijk Oostzeedijk Rotterdam

Rotterdam - Bij de voordeur van café de Dijk aan de Oostzeedijk in Rotterdam is afgelopen nacht een...

Melding explosie blijkt klein vuurwerk Generaal van der Heijdenstraat Rotterdam

Rotterdam - Een portiek in de Generaal van der Heijdenstraat in Rotterdam is maandagavond licht beschadigd geraakt nadat...

Vrouw gewond na aanrijding met tram Burgemeester Oudlaan Rotterdam

Rotterdam - Een vrouw is dinsdagavond rond 18.30 uur gewond geraakt nadat zij met haar fiets onder een...