Inbrekers Rondelenbuurt Capelle aan den IJssel op zitting. “Dat was ik niet….”

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – “De Rondelenbuurt in Capelle is de laatste maanden geteisterd door inbraken. En daar zijn jullie verantwoordelijk voor.” Met die woorden begon de Officier van Justitie (OvJ) die afgelopen donderdag in de Rotterdamse rechtszaal een straf eiste tegen twee jonge verdachten, zijn betoog. De 21-jarige Capellenaar krijgt als het aan het openbaar ministerie ligt 15 maanden en tegen een 20 jarige Rotterdammer eiste hij 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. 

 

- Advertisement -

De laatste tijd was het schering en inslag in de Rondelen buurt van Capelle a/d IJssel. Woningen zijn op brutale wijze leeggehaald en bewoners bleven achter met emotionele schade en veel angst. Eén man is zijn muntenverzameling kwijt en een andere bewoonster krijgt haar dierbare fotoverzameling nooit meer terug. Zonder enig moreel besef is de buurt geteisterd. “Jullie zijn beroepscriminelen, iets anders kan ik er niet van maken”, aldus de OvJ.
Ondervraging van de twee verdachten door de rechtbank resulteerde bij beiden in het mantra: “Ik herken me niet op de camerabeelden, ik heb er niets mee te maken, dat was ik niet.” Het is donderdagmiddag in de Rotterdamse rechtszaal, twee opgeschoren koppies hangen naast elkaar over de tafel heen. “Ik was gewoon aan het chillen met T. En omdat ik op kickboksen zit, train ik soms in het trappenhuis met traplopen en T deed mee. En toen stonden we op de camerabeelden”. Doodnormale verklaringen vinden de jongens het, die al vanaf hun 13e en 14e in aanraking zijn met politie & justitie voor straatroof en helingzaken.

 

Slachtoffers aan het woord 

Er zitten ook twee bewoners van de Rondelenbuurt; een vader met zijn dochter. De zitting is openbaar. De rechtbank vraagt aan vader en dochter om hun verhaal te doen. De impact die de inbraak heeft gehad, is voelbaar in de hele zaal ”Er zijn gewoon twee mannen in ons huis geweest. Ik durf niet meer alleen thuis te blijven en het besef dat ze ook bijna de spullen van mijn overleden moeder hadden meegenomen, liet me weer terugzakken in mijn verdriet. Alles kwam weer boven. Ik heb er zelfs psychische klachten aan over gehouden”, vertelt de dochter. Bij haar vader overheerst boosheid. Boos op de inbrekers. Hij spreekt van geluk dat ie ze niet is tegengekomen, want anders…..

Over een week, rond 1 maart, doet de rechtbank uitspraak. Wordt vervolgd.

Bron : Facebook politie Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...

Snelweg A20 weer vrij na mega-ongeluk met vrachtwagen bij Moordrecht

De A20 richting Gouda was donderdag urenlang afgesloten na een ernstig ongeval tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en...

Man (25) aangehouden als verdachte fatale steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vandaag heeft de politie een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een dodelijke...