Inbrekers Rondelenbuurt Capelle aan den IJssel op zitting. “Dat was ik niet….”

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – “De Rondelenbuurt in Capelle is de laatste maanden geteisterd door inbraken. En daar zijn jullie verantwoordelijk voor.” Met die woorden begon de Officier van Justitie (OvJ) die afgelopen donderdag in de Rotterdamse rechtszaal een straf eiste tegen twee jonge verdachten, zijn betoog. De 21-jarige Capellenaar krijgt als het aan het openbaar ministerie ligt 15 maanden en tegen een 20 jarige Rotterdammer eiste hij 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. 

 

- Advertisement -

De laatste tijd was het schering en inslag in de Rondelen buurt van Capelle a/d IJssel. Woningen zijn op brutale wijze leeggehaald en bewoners bleven achter met emotionele schade en veel angst. Eén man is zijn muntenverzameling kwijt en een andere bewoonster krijgt haar dierbare fotoverzameling nooit meer terug. Zonder enig moreel besef is de buurt geteisterd. “Jullie zijn beroepscriminelen, iets anders kan ik er niet van maken”, aldus de OvJ.
Ondervraging van de twee verdachten door de rechtbank resulteerde bij beiden in het mantra: “Ik herken me niet op de camerabeelden, ik heb er niets mee te maken, dat was ik niet.” Het is donderdagmiddag in de Rotterdamse rechtszaal, twee opgeschoren koppies hangen naast elkaar over de tafel heen. “Ik was gewoon aan het chillen met T. En omdat ik op kickboksen zit, train ik soms in het trappenhuis met traplopen en T deed mee. En toen stonden we op de camerabeelden”. Doodnormale verklaringen vinden de jongens het, die al vanaf hun 13e en 14e in aanraking zijn met politie & justitie voor straatroof en helingzaken.

 

Slachtoffers aan het woord 

Er zitten ook twee bewoners van de Rondelenbuurt; een vader met zijn dochter. De zitting is openbaar. De rechtbank vraagt aan vader en dochter om hun verhaal te doen. De impact die de inbraak heeft gehad, is voelbaar in de hele zaal ”Er zijn gewoon twee mannen in ons huis geweest. Ik durf niet meer alleen thuis te blijven en het besef dat ze ook bijna de spullen van mijn overleden moeder hadden meegenomen, liet me weer terugzakken in mijn verdriet. Alles kwam weer boven. Ik heb er zelfs psychische klachten aan over gehouden”, vertelt de dochter. Bij haar vader overheerst boosheid. Boos op de inbrekers. Hij spreekt van geluk dat ie ze niet is tegengekomen, want anders…..

Over een week, rond 1 maart, doet de rechtbank uitspraak. Wordt vervolgd.

Bron : Facebook politie Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...