Verkeerscamera’s rondom de Algerabrug Krimpen en Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Sinds kort ontvangt de verkeerscentrale Rotterdam een seintje als er problemen zijn met de slagbomen van de wisselstrook en/of de verkeersregelinstallatie van de grote kruising. Zo worden problemen snel geconstateerd en kunnen zij direct actie ondernemen. Om tijdens een incident een actueel beeld te hebben van de situatie, zijn er vier camera’s opgehangen.

 

- Advertisement -

Hiermee kan de verkeerscentrale in één oogopslag zien of het verkeer op de Algerabrug, Ketensedijk, C.G. Roosweg en de kruising Industrieweg – Nieuwe Tiendweg doorrijdt of niet.

Kijk ook live mee met het verkeer rond de Algerabrug

Ook u kunt de beelden bekijken en zo voorbereid op weggaan. Ziet u dat het druk is op uw route, beslis dan om een andere route te nemen, eens met de fiets te gaan of met het openbaar vervoer te reizen. Of misschien kunt u eerst even thuiswerken en de spits mijden. De beelden zijn te bekijken via www.krimpenaandenijssel.nl/verkeerscameras maar ook via www.rotterdamonderweg.nl.

Wat kunt u doen bij problemen?

Maakt u gebruik van de Algerabrug en signaleert u problemen zoals een auto met pech? Meld dit dan zo snel mogelijk! Tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) kunt u uw melding doorbellen aan de gemeente Krimpen aan den IJssel via 14 0180. Buiten kantooruren kunt u dit doen door contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Medewerkers van het Publiekscentrum en/of de politie zetten de melding direct door naar de piketmedewerker, waarna het protocol in gang wordt gezet. Hierbij geldt: hoe sneller, hoe beter. Bij spoedeisende meldingen kunt u natuurlijk contact opnemen met het landelijke alarmnummer 112.

Blijf op de hoogte

De gemeente informeert u over calamiteiten rondom de Algerabrug via social media als Twitter (@gemkadij) en Facebook. Ook heeft de gemeente een sms-dienst waarmee zij iedereen, die zich hiervoor heeft aangemeld, tijdens de spits informeert bij onvoorziene problemen op de Algerabrug en wisselstrook. Maakt u ook veel gebruik van deze route en lijkt u het handig om bij calamiteiten een sms te ontvangen? Meld u dan aan via www.krimpenaandenijssel.nl/sms. Het aanmelden en ontvangen van sms’jes is gratis. Wilt u zich afmelden voor de sms-dienst? Stuur dan een mail met uw naam en telefoonnummer naar communicatie@krimpenaandenijssel.nl

- Advertisement -

Gerelateerd

Voertuig belandt na aanrijding in het water na aanrijding Rodenrijseweg Berkel en Roderijs

Berkel en Rodenrijs - Op de Rodenrijseweg in Berkel en Roderijs heeft vrijdagmiddag een ongeval tussen twee voertuigen...

Capelse brandenprikker Jhon B stak uit wraak 360 autobanden lek, dacht zelfs aan het steken van een agent

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 20 maanden gevangenisstraf, waarvan acht voorwaardelijk geeist tegen de 34-jarige Capelse bandenprikker...

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Verward persoon voor derde keer door arrestatieteam uit woning gehaald Hobbemalaan Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - De politie heeft woensdagmiddag voor de derde keer groots moeten inzetten om een...