Verkeerscamera’s rondom de Algerabrug Krimpen en Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Sinds kort ontvangt de verkeerscentrale Rotterdam een seintje als er problemen zijn met de slagbomen van de wisselstrook en/of de verkeersregelinstallatie van de grote kruising. Zo worden problemen snel geconstateerd en kunnen zij direct actie ondernemen. Om tijdens een incident een actueel beeld te hebben van de situatie, zijn er vier camera’s opgehangen.

 

- Advertisement -

Hiermee kan de verkeerscentrale in één oogopslag zien of het verkeer op de Algerabrug, Ketensedijk, C.G. Roosweg en de kruising Industrieweg – Nieuwe Tiendweg doorrijdt of niet.

Kijk ook live mee met het verkeer rond de Algerabrug

Ook u kunt de beelden bekijken en zo voorbereid op weggaan. Ziet u dat het druk is op uw route, beslis dan om een andere route te nemen, eens met de fiets te gaan of met het openbaar vervoer te reizen. Of misschien kunt u eerst even thuiswerken en de spits mijden. De beelden zijn te bekijken via www.krimpenaandenijssel.nl/verkeerscameras maar ook via www.rotterdamonderweg.nl.

Wat kunt u doen bij problemen?

Maakt u gebruik van de Algerabrug en signaleert u problemen zoals een auto met pech? Meld dit dan zo snel mogelijk! Tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) kunt u uw melding doorbellen aan de gemeente Krimpen aan den IJssel via 14 0180. Buiten kantooruren kunt u dit doen door contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Medewerkers van het Publiekscentrum en/of de politie zetten de melding direct door naar de piketmedewerker, waarna het protocol in gang wordt gezet. Hierbij geldt: hoe sneller, hoe beter. Bij spoedeisende meldingen kunt u natuurlijk contact opnemen met het landelijke alarmnummer 112.

Blijf op de hoogte

De gemeente informeert u over calamiteiten rondom de Algerabrug via social media als Twitter (@gemkadij) en Facebook. Ook heeft de gemeente een sms-dienst waarmee zij iedereen, die zich hiervoor heeft aangemeld, tijdens de spits informeert bij onvoorziene problemen op de Algerabrug en wisselstrook. Maakt u ook veel gebruik van deze route en lijkt u het handig om bij calamiteiten een sms te ontvangen? Meld u dan aan via www.krimpenaandenijssel.nl/sms. Het aanmelden en ontvangen van sms’jes is gratis. Wilt u zich afmelden voor de sms-dienst? Stuur dan een mail met uw naam en telefoonnummer naar communicatie@krimpenaandenijssel.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vaten met onbekende stof aangetroffen in woning Quackstraat Rotterdam

Rotterdam - Woensdagavond 29 mei heeft de Politie meerdere vaten met onbekende stoffen aangetroffen in een woning aan...

Bewoner gered van balkon bij grote woningbrand Oleanderstraat Rotterdam

Rotterdam - in een woning aan de Oleanderstraat in Rotterdam is woensdagmiddag een forse brand uitgebroken. Twee personen...

Veel schade en flinke file na ongeluk voor Spijkenisserbrug, één bestuurder aangehouden.

Spijkenisse - Woensdagmiddag 29 mei rond 16.36 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde vlak voor de...

Brand in Rotterdamse Woning: Smeulend matras zorgt voor rookoverlast

Rotterdam – Vanavond brak er brand uit in een matras in een woning op de tweede verdieping aan...