dinsdag, juni 22, 2021
16.8 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Je telefoon of laptop achterlaten in de auto? Zet ‘m uit!

Rotterdam – Je telefoon of laptop in de auto achterlaten? Zet ‘m uit! Alleen al in Rotterdam-Centrum zijn er sinds 1 december 56 auto-inbraken bekend waarbij laptops, telefoons en tablets gericht buit zijn gemaakt. Vermoedelijk beschikken criminelen over een kastje, waarmee zelfs via het signaal van de standby-modus met grote nauwkeurigheid kan worden bepaald in welke auto bijvoorbeeld een apparaat met 4G aanwezig is.

Met de voorjaarsvakantie in het verschiet is het een expliciete waarschuwing voor toeristen en dagjesmensen, maar het gaat op voor de gehele eenheid en alle dagen van het jaar. Veel van de inbraken waren op het parkeerterrein bij de Euromast; een van de Rotterdamse trekpleisters. Natalie van Hoorn van Basisteam Centrum: “Bij de Euromast en omliggende horeca komen ook veel bedrijven voor etentjes en uitjes. Juist daar zijn in een aantal gevallen meerdere auto’s tegelijk opengebroken.” Bij al die inbraken gingen de dieven er vandoor met telecom-apparatuur. “We hebben één incident gehad waarbij medewerkers van een bedrijf zes auto’s op het parkeerterrein hadden staan. Vijf daarvan waren opengebroken. De zesde, met daarin notabene de meeste apparatuur, niet. Die meneer had al zijn apparaten uitgeschakeld.”

Vliegtuigstand is niet voldoende
Het lijkt zo onschuldig; even een drankje doen en de tablets, waarop de kinderen op de achterbank net online een spelletje hebben gedaan, voor dat uurtje verstoppen onder de voorstoel. Het risico dat de ruit er na dat drankje uit ligt en de tablets zijn verdwenen, is met de nieuwe inbraaktools groter geworden. De boodschap is dan ook: áls je al een laptop, tablet of telefoon in je auto laat liggen, ook al is het uit het zicht: zet het apparaat volledig uit. Alleen dan is er geen signaal te traceren. Van Hoorn: “Vliegtuigstand is niet voldoende. Het apparaat moet echt helemaal zijn uitgeschakeld. “
Een garantie tegen auto-inbraak is het natuurlijk niet, en de beste remedie om je spullen te behouden blijft een simpele: laat geen waardevolle spullen achter in je auto. Hoe omgekeerd de wereld daarmee ook is.

Related Articles

Automobilist veroorzaakt ernstig ongeluk Koningin Wilhelminaweg Gouda

0
Gouda - Een automobilist is dinsdagavond op de Koningin Wilhelminaweg zwaargewond geraakt na een ongeluk....

Gewelddadige woningovervallers Gijsingstraat Rotterdam snel in de kraag gevat

0
Rotterdam - Agenten hielden dinsdag 22 juni in de vroege ochtend twee verdachten aan, nadat...

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV [...]

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg