vrijdag, mei 20, 2022
11.8 C
Rotterdam
vrijdag 20 mei 2022

Geen huisnummers meer in alarmering P2000

- advertentie -

De hulpdiensten die gebruik maken van het alarmeringsnetwerk P2000 mogen vanaf 25 mei 2018 geen huisnummers meer vermelden. Dit omdat het om privacy-gevoelige informatie gaat over een bepaald adres. Vanaf 28 mei gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming in. Een adres is welliswaar een openbaar gegeven, maar in combinatie met een calamiteit is deze privacy gevoelig.

In Rotterdam wordt al een geruime tijd het huisnummer weggelaten bij zowel de brandweer als de ambulance. De brandweer alarmeert alleen op straatnaam en de ambulance doet dit in combinatie met de postcode. Alle andere regio’s moeten nu dus ook het huisnummer gaan verwijderen uit de alarmering.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,209VolgersVolg
- advertentie -