Opvallend signalement nekt overvaller van huisarts Westerkade Schiedam

Date:

Deel bericht:

Schiedam – Een agent vond de man die hij donderdagavond aanhield voor verboden wapenbezit wel een heel bekend gezicht hebben. Het bleek de gezochte verdachte van een overval op een huisarts die middag te zijn.

 

- Advertisement -

De verdachte – een 28-jarige Amsterdammer- had die middag een huisarts op de Westerkade in Schiedam stuipen op het lijf gejaagd. Tegen 13.00 uur  was hij de kamer van de huisarts ingeslopen. Niet voor een consult, maar voor het horloge van de dokter. Dat hij dat echt graag wilde hebben, maakte hij duidelijk door een vuurwapen te tonen. De arts gaf zich niet zomaar gewonnen en weigerde medewerking. Toen de doktersassistente doorkreeg wat zich in de kamer afspeelde, zette ze het op een gillen. Daarvan schrok de overvaller en hij zette het op een lopen. De huisarts waarschuwde de politie. Agenten tekenden het haarscherpe signalement dat de dokter kon geven op en namen camerabeelden in beslag.
Een still van die camerabeelden werd dezelfde middag nog getoond in de briefing voor de agenten die aan hun dienst begonnen. In de hoop dat zij hem misschien zouden vinden. En dat gebeurde.

Vechtpartij
Iets na half vijf kwam de melding dat er een vechtpartij had plaatsgevonden aan de Parkweg in Schiedam. Drie mannen waren daarna in een auto gestapt en weggereden. Surveillerende agenten konden die auto op de Burgemeester van Harenlaan stopzetten. In het voertuig vonden ze een vuurwapen. De drie inzittenden hielden ze aan. Het gaat om een 28-jarige Amsterdammer, een 28-jarige man uit Vlaardingen en man van 48 uit Rotterdam. Het opvallende signalement van de Amsterdammer, deed bij een van de agenten direct een belletje rinkelen. De agent bekeek de verdachte nog eens goed en besefte dat hij een paar uur daarvoor een foto van hem had gezien. Als verdachte van de overval op de huisarts.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Man overvalt zonnestudio Broersvest Schiedam

Schiedam - Een man heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een zonnestudio aan het Broersvest in Schiedam overvallen. De...

Man overvalt met vuurwapen Poolse supermarkt Parkweg Schiedam

Schiedam - Een winkel aan de Parkweg in Schiedam-Nieuwland is vrijdagavond rond 19.45 uur overvallen door een man...

Bewoner zwaargewond na blussen vlam in de pan met water Zadelmakerhof Schiedam

Schiedam - Een man is woensdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij een vlam in de pan probeerde te...