Onophoudelijke jacht op overvaller heeft resultaat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Ondanks de minimale buit waren maaltijdbezorgers de afgelopen tijd veelal het slachtoffer van een overval. En ook pakketbezorgers moesten het ontgelden. De impact op deze slachtoffers is enorm. Juist dat gegeven zorgt ervoor dat het overvallenteam gedreven is om een dader te identificeren en te arresteren. Hoé lang dat ook duurt. Vorige week nog wisten in totaal zes overvallers niet te ontkomen aan de politie. Niet alleen door goed recherchewerk, maar ook door snelle optredens van de noodhulp. De slachtoffers zijn door de betrokken rechercheurs geïnformeerd.

Opsporen
Rechercheurs zijn er enorm op gebrand om daders van overvallen te achterhalen. In veel gevallen lukt dat ook. Zo arresteerde de politie eind februari twee Rotterdammers van 19 en 24 jaar op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een pakketbezorger op de Heindijk. Op 22 december vorig jaar wisten de daders daar telefoons weg te nemen. Een 46-jarige Rotterdammer zit sinds dit weekend vast voor een overval op een winkel aan de Streksingel. Daar liep hij op 26 februari naar binnen met een mes en maakte telefoons buit.

- Advertisement -

Vier andere verdachten werden snel na een overval op straat aangehouden. Zo liep een man met een mes donderdagavond een zonnestudio aan de 2e Hogebanweg binnen waar hij voor de deur werd aangehouden. De overige drie mannen werden diezelfde avond bij een vechtpartij aangehouden op de Westerkade in Schiedam. Een van de vechtersbazen werd door een agent herkend als verdachte van een overval op een huisarts die middag. Wat de rol is geweest van de andere mannen, is nu in onderzoek.

Aanpak
Naast het Regionaal Team Overvallen (RTO) dat de zaken onderzoekt, is er ook de aanpak van de high impact criminaliteit waar een overval onder valt. Dit team zet alles op alles om met andere partijen preventieve maatregelen te ontwikkelen. Zo ook met de horeca branche. Want dat maaltijdbezorgers de laatste tijd vaker het doelwit zijn van een overval is schandalig, gezien de minimale buit, maar niet gek. “Het is tenslotte een van de laatste stromen geld die onbeschermd over straat gaat. Daar willen we als overheden echt vanaf. Initiatieven van organisaties om cashloos te bezorgen, omarmen we dan ook en zijn wat ons betreft hét voorbeeld voor andere bedrijven,” vertelt Alex van der Plas, commandant High Impact. “Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om overvallen te voorkomen. En dat kunnen we alleen bereiken wanneer overheden, instanties en het bedrijfsleven met elkaar samenwerken.”

Naast het fenomeen van de overvallen op maaltijdbezorgers, zien de politie en gemeente Rotterdam ook een toename in het aantal overvallen op pakketbezorgers en overvallen naar aanleiding van advertenties op Marktplaats. “Achter de schermen zijn we volop bezig met zicht te krijgen op daders en achtergronden. Maar op basis van de informatie die we nu hebben, kan ik wel al melden dat we er operationeel bovenop zitten. Overvallers mogen hier niet mee weg komen. Dat zijn we aan de slachtoffers verschuldigd.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...