maandag, juni 14, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 14 juni 2021

Hufteracties tegen asociaal verkeersgedrag in Rotterdam succesvol

Rotterdam – Het aanpakken en aanspreken op asociaal verkeersgedrag en hufterfeiten zijn belangrijk speerpunten van dit college. In 2016 en 2017 zijn om die reden meerdere grote verkeerscontroles per jaar gehouden in Rotterdam. Tijdens deze controles werkten politiemensen samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, douane, Koninklijke Marechaussee, RDW en de gemeente.

Dat leverde inbeslagname van zeker 65 auto’s op, is bijna 150.000 euro aan openstaande belastingen en boetes geïnd en zijn meer dan 250 bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen zoals handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs, rijden met een te hoog alcoholpromillage of mankementen aan de auto zelf. In 2018 zijn wederom integrale verkeerscontroles gepland.

Wethouder Eerdmans (o.a. Veiligheid): ”Asociaal gedrag in het verkeer is een grote ergernis van veel Rotterdammers. Op bewonersavonden hoor ik vaak dat bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid in hun eigen buurt. Juist controleacties door de politie zijn een goed instrument om dat aan te pakken. En het werkt, daar zijn wij als college dan ook zeer tevreden over.”
Tijdens de grote verkeerscontroles wordt een dagdeel in een gebied gehandhaafd op zogenoemde veelplegerfeiten. Ook kunnen verkeersdeelnemers worden aangehouden voor andere strafbare feiten, zoals een openstaande gevangenisstraf, bezit van verdovende middelen en wapens.

Aanpak asociaal verkeersgedrag
In het 10-puntenplan tegen Asociaal Verkeersgedrag 2015-2018 hebben gemeente, politie en Openbaar Ministerie samen tien actiepunten uitgevoerd om asociaal verkeersgedrag in Rotterdam aan te pakken. Van aanpak scooteroverlast, uitdelen van 30 km pakketten voor in de eigen wijk tot het houden van roadshows om met risico’s in het verkeer te leren omgaan.

Related Articles

Automobilist richt ravage aan op tankstation Maasboulevard Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is maandagmorgen rond 03.00 uur op de Maasboulevard van de weg...

Gewonden na ongeluk met Felix scooter Nieuwe Binnenweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een ongeluk met een Felix scooter zijn rond 00.35 uur twee personen...

Politie schiet man met vuurwapen neer Polslandstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft maandagmorgen rond 00.45 uur een man met een vuurwapen neergeschoten....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Veel schade bij ongeluk op A20

Veel schade bij ongeluk op A20 [...]

Meerdere brandweerwagens blussen bij woning Rotterdam-West

Meerdere brandweerwagens blussen bij woning Rotterdam-West [...]

Slachtoffer steekpartij nog kritiek in ziekenhuis

Slachtoffer steekpartij nog kritiek in ziekenhuis [...]

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties [...]

Delftsevaart (Afl.31)

Delftsevaart (Afl.31) [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg