Hufteracties tegen asociaal verkeersgedrag in Rotterdam succesvol

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het aanpakken en aanspreken op asociaal verkeersgedrag en hufterfeiten zijn belangrijk speerpunten van dit college. In 2016 en 2017 zijn om die reden meerdere grote verkeerscontroles per jaar gehouden in Rotterdam. Tijdens deze controles werkten politiemensen samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, douane, Koninklijke Marechaussee, RDW en de gemeente.

Dat leverde inbeslagname van zeker 65 auto’s op, is bijna 150.000 euro aan openstaande belastingen en boetes geïnd en zijn meer dan 250 bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen zoals handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs, rijden met een te hoog alcoholpromillage of mankementen aan de auto zelf. In 2018 zijn wederom integrale verkeerscontroles gepland.

- Advertisement -

Wethouder Eerdmans (o.a. Veiligheid): ”Asociaal gedrag in het verkeer is een grote ergernis van veel Rotterdammers. Op bewonersavonden hoor ik vaak dat bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid in hun eigen buurt. Juist controleacties door de politie zijn een goed instrument om dat aan te pakken. En het werkt, daar zijn wij als college dan ook zeer tevreden over.”
Tijdens de grote verkeerscontroles wordt een dagdeel in een gebied gehandhaafd op zogenoemde veelplegerfeiten. Ook kunnen verkeersdeelnemers worden aangehouden voor andere strafbare feiten, zoals een openstaande gevangenisstraf, bezit van verdovende middelen en wapens.

Aanpak asociaal verkeersgedrag
In het 10-puntenplan tegen Asociaal Verkeersgedrag 2015-2018 hebben gemeente, politie en Openbaar Ministerie samen tien actiepunten uitgevoerd om asociaal verkeersgedrag in Rotterdam aan te pakken. Van aanpak scooteroverlast, uitdelen van 30 km pakketten voor in de eigen wijk tot het houden van roadshows om met risico’s in het verkeer te leren omgaan.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Veel olie ontsnapt na lekkage, meerdere zwanen besmeurd met olie Torontostraat Botlek Rotterdam

Botlek Rotterdam - Woensdagochtend 24 juli rond 6.30 uur is er een grote stookolie lekkage ontstaan aan de...

Auto zwaar beschadigd door brand Lavendelstraat Rotterdam

Rotterdam - Een personenauto is maandagavond zwaar beschadigd geraakt nadat er brand in het motorcompartiment uitbrak. De auto...

Hulpdiensten rukken groots uit voor lekkage van gevaarlijke stof Botlekweg Rotterdam

Botlek Rotterdam - Maandagmiddag even voor klokslag 16:00 uur is er een lekkage ontstaan in een pijpleiding op...

Vrouw (25) gewond na steekpartij in hotelkamer Aert van Nesstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 25-jarige vrouw is afgelopen nacht gewond geraakt na een steekpartij in een hotelkamer van het...