14 verdachten aangehouden en 112,8 kilo henneptoppen in beslag genomen Dotterbloem Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een sterke wietlucht verraadde zaterdagochtend een professionele hennepkwekerij in een pand aan de Dotterbloem. De politie hield 14 ‘knippers’ aan en nam 122,8 kilo aan henneptoppen in beslag.

Agenten stelden een onderzoek in naar aanleiding van meldingen over een sterke wietlucht. Het onderzoek leidde naar een pand aan de Dotterbloem in Rotterdam-Schiebroek. Eenmaal binnen betrapten ze 14 mensen tijdens het knippen van henneptoppen.

- Advertisement -

De politie arresteerde 10 Bulgaarse vrouwen in de leeftijd van 24 tot 60 jaar. Ook 4 mannen, 2 mannen uit Den haag, 1 Bulgaar en 1 man zonder vaste woon of verblijfplaats, zitten vast. Zij hebben een leeftijd van 17 tot 49 jaar.

In de professioneel opgezette kwekerij stonden 412 planten. Maar liefst 122,8 kilo henneptoppen stonden klaar om te worden verkocht.

De kwekerij is ontmanteld. De drugs en de spullen uit de kwekerij worden vernietigd. I.v.m stroomdiefstal werd de stroom direct afgesloten.

Gevaar van illegale hennepteelt
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Informatie over een mogelijke kwekerij kunt u doorgeven bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem melden? Geef uw tip dan door via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd

Politie onderzoekt schietpartij Krabbestraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Krabbestraat in Rotterdam heeft vrijdagavond rond 21.45 uur een schietpartij plaatsgevonden. Een persoon loste...

Overvallers lossen schoten in brillenzaak Weissenburchlaan Rotterdam (video)

Rotterdam - Drie mannen hebben zaterdagmiddag op klaarlichte dag een brillenzaak aan de Weissenburchlaan in Rotterdam overvallen. Bij...

Veel schade na explosie in portiek Asserweg Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van zaterdag 18 februari rond 02.30 uur ging er op de Asserweg in Rotterdam-Schiebroek...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...