14 verdachten aangehouden en 112,8 kilo henneptoppen in beslag genomen Dotterbloem Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een sterke wietlucht verraadde zaterdagochtend een professionele hennepkwekerij in een pand aan de Dotterbloem. De politie hield 14 ‘knippers’ aan en nam 122,8 kilo aan henneptoppen in beslag.

Agenten stelden een onderzoek in naar aanleiding van meldingen over een sterke wietlucht. Het onderzoek leidde naar een pand aan de Dotterbloem in Rotterdam-Schiebroek. Eenmaal binnen betrapten ze 14 mensen tijdens het knippen van henneptoppen.

- Advertisement -

De politie arresteerde 10 Bulgaarse vrouwen in de leeftijd van 24 tot 60 jaar. Ook 4 mannen, 2 mannen uit Den haag, 1 Bulgaar en 1 man zonder vaste woon of verblijfplaats, zitten vast. Zij hebben een leeftijd van 17 tot 49 jaar.

In de professioneel opgezette kwekerij stonden 412 planten. Maar liefst 122,8 kilo henneptoppen stonden klaar om te worden verkocht.

De kwekerij is ontmanteld. De drugs en de spullen uit de kwekerij worden vernietigd. I.v.m stroomdiefstal werd de stroom direct afgesloten.

Gevaar van illegale hennepteelt
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Informatie over een mogelijke kwekerij kunt u doorgeven bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem melden? Geef uw tip dan door via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand na kleding drogen in sauna Topaasstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Topaasstraat in Rotterdam-Hillegersberg heeft donderdagavond korte tijd een brandje gewoed. De...

Flinke schade door brand in schoorsteen Offenbachlaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Offenbachlaan in Rotterdam heeft zich een schoorsteenbrand voorgedaan, zo melden de hulpdiensten. De brand,...

Vrouw (82) overleden na aanrijding met auto Jasonweg Rotterdam

Rotterdam - Een 82-jarige vrouw is vrijdag overleden nadat zij op de Jasonweg in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek is aangereden...

Monteur bekneld onder lift in slagerij van Beethovensingel Rotterdam

Rotterdam - Een monteur is dinsdagmorgen zwaargewond geraakt nadat deze in een slagerij aan de van Beethovensingel in...