Wethouder Hartnagel: “Schollevaar is een wijk om van te houden!”

Date:

Deel bericht:

De openbare ruimte in Schollevaar krijgt de komende jaren een flinke facelift. Wijkwethouder Ans Hartnagel en wethouder Eric Faassen (economische zaken) gaven daar gisteren het startsein voor. Op het Pier Panderplein onthulden ze een informatiehuisje met daarin artist impressions van de toekomstige situatie op het plein. Ook verkeerssituaties in de wijk worden aangepast. De werkzaamheden duren tot 2020. Hartnagel: “Schollevaar is een wijk om van te houden. En dat moet zo blijven!”

Rond de zomer start de herinrichting van het Pier Panderplein. Het ontwerp van het plein kwam tot stand in samenwerking met omwonenden, de verenigingen van eigenaren en de eigenaar van het winkelcentrum. Faassen: “Er bleek vooral behoefte aan een groenere uitstraling. Daarom komen er meer plantenbakken en bomen.” Ook komt er een breed bordes dat ruimte biedt aan terrassen en een mooie trap die de entree van het winkelcentrum met het plein verbindt. Sfeervolle verlichting, een speeltoestel, een locatie om de fiets te parkeren, zitgelegenheden en een podium maken deel uit van de nieuwe inrichting.

- Advertisement -

 

De Scholver

Naast de opknapbeurt van het plein wordt ook het nabijgelegen winkelcentrum De Scholver ingrijpend gerenoveerd door de eigenaar. Faassen: “Het wordt een prachtig winkelcentrum. Het krijgt nieuwe puien, vloertegels en er worden schoonmaak- en schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Aan twee kanten komen geheel nieuwe entrees.” De renovatie gaat eind dit jaar van start en is waarschijnlijk rond de zomer van 2019 klaar.

Verkeer veiliger

De gemeente neemt in Schollevaar ook maatregelen om het verkeer veiliger te maken. Wethouder Ans Hartnagel: “De verkeersveiligheid in Schollevaar is vele Capellenaren een doorn in het oog. Samen met inwoners van Schollevaar, politie en gemeenteraadsleden zijn verschillende maatregelen bedacht om het verkeer in Schollevaar veiliger te maken. Op een aantal doorgaande wegen worden rotondes aangelegd en oversteekplaatsen veiliger gemaakt.”

Zaanse Schans

Tot slot wordt ook de uitstraling en inrichting van de openbare ruimte in Schollevaar flink verbeterd. Hartnagel: “We gaan veel verschillende zaken grondig aanpakken. Van het vervangen van de riolering tot het ophogen van de straat, en van het verbeteren van verlichting en groen tot het waar mogelijk plaatsen van ondergrondse containers.” Met name het gebied bij de Zaanse Schans verandert ingrijpend. Daar wordt ook nieuwe bestrating met kleuraccenten aangelegd.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...