Politie neemt duizenden euro’s in beslag na ondermijningsactie aan de Pompenburg in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een ondermijningsactie aan de Pompenburg in Rotterdam, heeft de politie dinsdag ruim 150.000 euro in beslag genomen. Ook namen agenten een auto met een verborgen ruimte, drugs en geldtelmachines mee voor onderzoek. De actie leverde twee verdachten op.

Na weken van vooronderzoek, was het dinsdag 20 maart tijd voor actie. Omdat er mogelijk criminele activiteiten zouden plaatsvinden, gingen agenten langs de deur bij 18 adressen in de Pompenburcht, een appartementencomplex aan de Pompenburg. Bij drie woningen kwam het tot een doorzoeking. In een van die woningen vonden agenten een hoeveelheid harddrugs (vermoedelijk cocaïne) en ruim groot geldbedrag aan contanten. De 62-jarige bewoner werd gearresteerd op verdenking van witwassen.

- Advertisement -

Bij een ander adres stuitte de politie op nog meer geld. In totaal werd meer dan 150.000 euro aan contanten in beslag genomen. In deze woningen stonden ook geldtelmachines en lagen er attributen en administratie die te linken zijn aan de handel in verdovende middelen. Op de parkeerplaats die bij de woning hoort, stond een auto met daarin een verborgen ruimte. Rechercheurs gaan verder met het onderzoek naar de eigenaar van de woning en degenen die er gebruik van maakten.

Een tweede verdachte werd aangehouden in een woning waar onder meer 15 dure merktassen stonden en drie compressoren. Het gaat om een 28-jarige vrouw.

Bij de ondermijningsactie is ook veel informatie verkregen, die bij eventuele vervolgonderzoeken net de ontbrekende puzzelstukjes kunnen zijn die kunnen leiden  tot het oplossen van een zaak.

Samenwerkingsverband
Het Integraal Afpakteam (ConfisQ) is een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, de FIOD, deurwaarders van de gemeente Rotterdam en het Openbaar Ministerie.
Het team beoogt kennis van de diverse partners te bundelen en daarmee effectiever crimineel verkregen vermogen ‘af te pakken’. Bij ondermijning raken de zogenoemde boven- en de onderwereld verstrikt en wordt de integriteit van de bovenwereld aangetast. Ondermijning heeft allerlei verschijningsvormen, o.a. drugshandel, spookbewoning, vastgoed en onduidelijke geldstromen. Ziet of hoort u signalen van ondermijning; laat het weten aan uw wijkagent. U kunt altijd bellen met 0900-8844 of een tip achterlaten via www.politie.nl/tipformulier. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...

Politie haalt stoffelijk overschot uit water Schiemond Rotterdam

Rotterdam - In de Maas aan de Schiemond in Rotterdam heeft de politie zondagmiddag rond 14.40 uur een...

Pro-Palestina stoet trekt door centrum Rotterdam

Vanmiddag verzamelden Pro-Palestina demonstranten zich aan de Sluisjesdijk in de Waalhaven. Zij wilden in een autostoet door het...