EVA-Team houdt veroordeelde man aan in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Politieagenten van het EVA-Team hielden maandag 26 maart om 13.45 uur in Den Haag een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aan. De man moet nog een celstraf van 133 dagen uitzitten.

Agenten van het EVA-Team kregen de opdracht de man op te sporen omdat hij nog een straf wegens meerdere woningdiefstallen moest uitzitten. In enkele gevallen gebruikte hij daarbij ook geweld. Onderzoek wees uit dat hij op verschillende locaties in Den Haag verbleef.Bij enkele controles door het EVA-Team wist hij uit handen van de politie te blijven. Ook voor agenten die hem vandaag opspoorden, probeerde hij te vluchten. Het lukte de leden van het EVA-Team om hem toch aan te houden.

- Advertisement -

EVA-Team
Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team. De letters EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote brand op dak van appartementen door dakdekkerswerkzaamheden Hoefkade Den Haag

Den Haag - Op een dak van een appartementencomplex aan de Hoefkade in Den Haag is donderdagmorgen rond...

Ruim 1500 aanhoudingen bij klimaatprotest in Den Haag

Den Haag - Zaterdag 27 mei zijn bij een wegblokkade van actiegroep Extinction Rebellion 1579 personen aangehouden. De...

Tweede Kamer in Den Haag tijdelijk ontruimd na verdacht pakketje

Het nieuwe tijdelijke Tweede Kamer-gebouw in Den Haag is donderdagmiddag 13 april tijdelijk ontruimd geweest, na een "verdachte...

Zeer grote brand autobedrijf Castorstraat Den Haag

Den Haag - Op de Castorstraat in Den Haag is iets voor 17.00 uur een brand uitgebroken in...