Grote verkeerscontroles in Vlaardingen en Maassluis

Date:

Deel bericht:

Maassluis & Vlaardingen – Afgelopen weekend hielden politievrijwilligers een alcoholcontrole in Vlaardingen en Maassluis. Van de 3450 blazers, hadden er tien te veel gedronken, van wie drie beginnende bestuurders. Zij mochten het roze pasje meteen weer inleveren.

Van zaterdag 24 maart 15.30 uur tot en met  zondag 25 maart 1.30 uur controleerden politievrijwilligers automobilisten op hun alcoholgebruik. Dit gebeurde op de rotonde Laan ’40 – ‘45, PC Hooftlaan en Vermeerlaan in Maassluis, op de rotonde Lepelaarsingel en Reigerlaan in Vlaardingen en op de rotonde Burgemeester Van Lierplein en Meester L.A. Kesperweg, ook in Vlaardingen.

- Advertisement -

Rijbewijs inleveren
Er zijn 3450 bestuurders langs de kant gezet om te blazen. Tien personen kropen met te veel drankjes op toch achter het stuur. De tien blaasresultaten liepen van 280 ug/l tot 745 ug/l. Drie van hen waren beginnende bestuurder en mochten met een score van 435, 555 en 745 ug/l  meteen hun rijbewijs inleveren. De andere zeven kregen een bekeuring. Vanaf 220 ug/l (= 0,5 promille) heb je te veel gedronken. Bij beginnende bestuurders is dat al bij 0,2 promille.

Vrijwilligers
Politievrijwilligers verrichten in hun vrije tijd verschillende werkzaamheden voor de politie, bijvoorbeeld bij verkeerscontroles, toezicht bij evenementen en surveilleren in de wijk. Er zijn ongeveer 3000 vrijwilligers bij de politie. Het uitvoerende deel van hen draagt een uniform en een wapen.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Steekpartij aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen

Zaterdagavond rond zes uur werd een steekpartij gemeld aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen. Daar hadden twee mannen...

Rotterdammer (15) en Krimpenaar (16) in Vlaardingen opgepakt voor nieuwe poging aanslag woning loodgieter

Vlaardingen - Nog steeds is er verscherpt toezicht in Vlaardingen en daarom controleerden agenten in de nacht van...

Drie gewonden na explosie in woning Wilhelminastraat Vlaardingen, drie gewonden naar het ziekenhuis

Vlaardingen - Een explosie bij een huis op de hoek van de Wilhelminastraat en de Willem Beukelzoonstraat in...