vrijdag, mei 20, 2022
11.8 C
Rotterdam
vrijdag 20 mei 2022

Kleine brandweerauto’s (SIV) voorlopig van de weggehaald

- advertentie -

Rotterdam – De Snelle Interventievoertuigen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn voorlopig van de weg gehaald. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vanmorgen op de website. De Veiligheidsregio wil de veiligheid van de voertuigen nader onderzoeken. Ze zijn in ieder geval te zwaar beladen waardoor de rij-eigenschappen van de auto niet gegarandeerd kunnen worden. Het onderzoek loopt al een aantal maanden, deze is versneld door een aanrijding jongstleden waarbij één van de voertuigen over de kop sloeg.

De voertuigen staan sinds een aantal weken in de brandweerkazernes totdat het onderzoek is afgerond. De Veiligheidsregio heeft vijf van deze auto’s in dienst. Vier daarvan werden elke dag bemand. Op het voertuig zitten een bevelvoerder en een chauffeur. Sinds 2012 zijn er vanuit het personeel al vragen gesteld rondom de veiligheid van de voertuigen. De voertuigen kunnen bij lange na niet de spullen bij zich hebben die een gewone tankautospuit bij zich heeft. Daarnaast zitten er maar twee man op het voertuig in plaats van zes. Hierdoor kunnen ze niet alle taken uitvoeren waar je zes manschappen voor nodig hebt. Bij een felle uitslaande woningbrand kan het personeel niets betekenen voor slachtoffers die zich nog eventueel in de woning bevinden. Zij moeten dan officieel gezien wachten tot de tankautospuit ter plaatse is.

Lees meer op het Algemeen Dagblad


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,209VolgersVolg
- advertentie -