Kleine brandweerauto’s (SIV) voorlopig van de weggehaald

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Snelle Interventievoertuigen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn voorlopig van de weg gehaald. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vanmorgen op de website. De Veiligheidsregio wil de veiligheid van de voertuigen nader onderzoeken. Ze zijn in ieder geval te zwaar beladen waardoor de rij-eigenschappen van de auto niet gegarandeerd kunnen worden. Het onderzoek loopt al een aantal maanden, deze is versneld door een aanrijding jongstleden waarbij één van de voertuigen over de kop sloeg.

De voertuigen staan sinds een aantal weken in de brandweerkazernes totdat het onderzoek is afgerond. De Veiligheidsregio heeft vijf van deze auto’s in dienst. Vier daarvan werden elke dag bemand. Op het voertuig zitten een bevelvoerder en een chauffeur. Sinds 2012 zijn er vanuit het personeel al vragen gesteld rondom de veiligheid van de voertuigen. De voertuigen kunnen bij lange na niet de spullen bij zich hebben die een gewone tankautospuit bij zich heeft. Daarnaast zitten er maar twee man op het voertuig in plaats van zes. Hierdoor kunnen ze niet alle taken uitvoeren waar je zes manschappen voor nodig hebt. Bij een felle uitslaande woningbrand kan het personeel niets betekenen voor slachtoffers die zich nog eventueel in de woning bevinden. Zij moeten dan officieel gezien wachten tot de tankautospuit ter plaatse is.

- Advertisement -

Lees meer op het Algemeen Dagblad

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Voertuig belandt na aanrijding in het water na aanrijding Rodenrijseweg Berkel en Roderijs

Berkel en Rodenrijs - Op de Rodenrijseweg in Berkel en Roderijs heeft vrijdagmiddag een ongeval tussen twee voertuigen...

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...

Vijf lichtgewonden bij steekpartij Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie tussen vijf personen op de Strevelsweg in Rotterdam zijn alle vijf de mannen...