Hoogbejaarden slachtoffer babbeltruc in Barendrecht en Ridderkerk

Date:

Deel bericht:

Barendrecht, Ridderkerk – Donderdagmiddag 22 maart kwam een vrouw met een smoes bij een bejaarde mevrouw op de Concertweg in Barendrecht binnen. Ze nam uiteindelijk sieraden mee. Een week later op 29 maart overkwam een bejaard echtpaar aan de Rijnsingel in Ridderkerk hetzelfde. De politie pakt de zaak hoog op en zoekt getuigen.

 

- Advertisement -

Even na 12:00 uur belden een vrouw met een hondje aan bij de 90-jarige Barendrechtse. Een vrouw van middelbare leeftijd bood fysiotherapie aan en verraste de hoogbejaarde bewoonster door de riem van het hondje los te laten. Deze rende de woning in. Daarop liep de vrouw mee naar binnen en sloeg in de ontstane verwarring haar slag. Ze vertrok met hond én meerdere kostbare en dierbare sierraden.

Het echtpaar aan de Rijnsingel overkwam een week later rond het middaguur hetzelfde. De ‘fysiotherapeut’ bood haar diensten aan bij een hoogbejaarde vrouw (83) terwijl haar man (84) lag te rusten. Ze liet de hond de woning in rennen en vertrok ook hier met sierraden.

Getuigen gezocht
De politie vermoedt dat het in beide gevallen om dezelfde vrouw van middelbare leeftijd gaat. Heeft u donderdagmiddag 22 maart aan de Concertweg in Barendrecht of 29 maart aan de Rijnsingel in Ridderkerk iets gezien of gehoord wat kan helpen bij het oplossen van deze laffe daad? Bel dan met de politie op 0900-8844 of gebruik onderstaand tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’
Te vaak zijn ouderen het doelwit van babbeltrucs en woningovervallen. Criminelen maken misbruik van hun goedgelovigheid en weten met een overtuigende smoes hun woning binnen te komen. Het zorgen voor een veilige en leefbare omgeving voor jong én oud behoort tot ons basiswerk. Dat kunnen we echter niet alleen. Het is belangrijk dat ouderen zelf ook alles doen wat binnen hun mogelijkheid ligt om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc. Om ze daarbij te helpen, is er een campagne gestart ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’. De campagne is gericht op senioren en de mensen in hun naaste omgeving. Het is ook aan buren, kinderen, of verzorgers om ouderen te wijzen op hun kwetsbare positie. Kijk op de themapagina voor meer informatie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...

Dode na ongeluk tussen auto en vrachtwagen A29 Barendrecht

Barendrecht - Op de A29 is zaterdagmorgen 30 maart een automobilist om het leven gekomen nadat deze achterop...

Forse schade bij aanrijding Rijnsingel Ridderkerk

Ridderkerk - Op de Rijnsingel in Ridderkerk zijn vrijdagmiddag twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. In één...

Zwaargewonde na ongeluk A15 Ridderkerk, weg nog tot 16.00 dicht

Ridderkerk - Donderdagochtend 28 maart rond 12.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen en een personenwagen...