20.000 euro beloning in onderzoek Rotterdamse liquidatie; sporen wijzen naar Amsterdam en Diemen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam/ Diemen/ Amsterdam – In een onderzoek naar een Rotterdamse moordzaak wijzen steeds meer sporen richting Amsterdam en Diemen. Daarom doet de Rotterdamse politie deze week buurtonderzoek in Diemen en Amsterdam. Het Openbaar Ministerie looft 20.000 euro tipgeld uit. Posters worden neergezet op de plekken waar de vluchtauto’s zijn gestopt en flyers worden uitgedeeld aan bewoners en voorbijgangers.

- Advertisement -

Eerder was al duidelijk dat de gebruikte auto’s op de avond van de moord in Amsterdam, Delft en Diemen waren, maar is er ook een analyse van PGP’s, beveiligde mobiele telefoons, die vermoedelijk gebruikt zijn. Ook die zijn op de avond van de moord in Amsterdam, Delft en Diemen.
kaartje

 

 

 

 

 

 

De moord
Maandag 28 augustus 2017 werd hier in Rotterdam op het terras van een café een man doodgeschoten; Ergin Başakçi. Een 42-jarige man uit Hellevoetsluis, vader van twee tienerdochters. Op bewakingsbeelden is te zien dat bij de liquidatie een witte Volkswagen Polo met zwart zonnedak is gebruikt. Deze wordt vlak na de moord een paar honderd meter verderop achtergelaten en in brand gestoken. De daders gingen er met een andere auto vandoor, een grijze Kia Rio die in de nacht van 3 op 4 september op de Griend in Diemen in brand wordt gestoken.

 

 

Slachtoffer

Combinatie auto’s
Naar aanleiding van de reisbewegingen van de Kia in combinatie met camerabeelden weten we dat de Kia op de avond van de moord al eerder met de witte Polo én vermoedelijk met een blauwe Volkswagen heeft rondgereden. De PGP’s laten dezelfde route zien als de gebruikte auto’s. Dit maakt de route en stopplekken van de daders nog aannemelijker.

polo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kia

Stopplekken daders
Zowel de gebruikte auto’s als de daders zijn op maandag 28 augustus in de volgende straten geweest:

    • Borneolaan te Amsterdam
    • Baron G.A. Tindalplein te Amsterdam
    • Karwijzaaderf te Diemen
    • Afrikaanderplein te Rotterdam
    • Martinus Steijnstraat te Rotterdam
    • Industriestraat te Delft
    • Griend te Diemen

Buurtonderzoek
De politie is in op deze plekken op zoek naar mensen die de auto’s of daders hebben gezien. Daarom worden deze week posters neergezet en flyers uitgedeeld.

Beloning
De Hoofdofficier van Justitie looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt tot het oplossen van dit onderzoek.

Contact
Ook aan u de vraag; heeft u op maandag 28 augustus tussen 17:00 en 22:00 een witte Volkswagen Polo met zwart zonnedak, een donkergrijze Kia Rio en een blauwe Volkswagen gezien of een combinatie hiervan? Neem dan contact met ons op. Bel met de gratis tiplijn 0800-6070 of laat uw tip achter op www.politie.nl. Anoniem bellen kan ook via M. (0800-7000) of www.meldmisdaadanoniem.nl. Wilt u een vertrouwelijk gesprek met het Team Criminele Inlichtingen, bel dan 079-3458 999.

Voor meer informatie zie politie.nl/gezocht

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...