20.000 euro voor de ‘gouden tip’; donderdag in ‘Bureau Rijnmond’

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In ‘Bureau Rijnmond’, het opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, vragen wij wekelijks aandacht voor misdrijven. De hulp van het publiek is daarbij van groot belang en soms kan een ‘zetje’ net het verschil maken. Kijken dus, naar ‘Bureau Rijnmond’ op TV Rijnmond.

Beloning
In het onderzoek naar de liquidatie van de 42-jarige Ergin Başakçi uit Hellevoetsluis, looft de hoofdofficier van justitie een beloning uit van 20.000 euro. Başakçi werd op 28 augustus 2017 doodgeschoten op de Prins Hendrikkade in Rotterdam. De politie is in het bijzonder op zoek naar informatie over een witte Volkswagen Polo met zwart zonnedak, een donkergrijze Kia Rio en een blauwe Volkswagen.

- Advertisement -

Schieten, overval en straatroof
Naast deze beloning, aandacht voor een overval op een tankstation aan de Ringdijk in Zwijndrecht, een straatroof in Rotterdam en een schietincident in Capelle aan den IJssel. Daar raakte op de Reigerlaan een man gewond door een schot uit een rijdende auto.

Man gestoken
In een café aan de Singel in Schiedam hadden twee mannen op 3 februari een woordenwisseling. Volgens het slachtoffer zou de verdachte hem bij het naar buiten gaan van het café hebben opgewacht en de confrontatie met hem zijn aangegaan. Tijdens die confrontatie is een mes gebruikt en is het slachtoffer twee maal gestoken. Er zijn beelden van de verdachte.

Ontvoering
Tot slot nog aandacht voor de ontvoering van een 16-jarig meisje in Middelharnis. Zij reed op klaarlichte dag over de Industrieweg, vlakbij de rotonde. Volgens haar verklaring werd ze daar om 15.15 uur van haar fiets getrokken en drie kwartier later ongedeerd op de Mariadijk in Ooltgensplaat weer achtergelaten. De politie is op zoek naar getuigen.

De uitzending van ‘Bureau Rijnmond’ is donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...