Haagse EVA-Team houdt veroordeelde man met 620 dagen cel te goed aan in Amsterdam

Date:

Deel bericht:

Den Haag / Amsterdam – Het EVA-Team van de Politie Eenheid Den Haag hield op dinsdagmiddag 3 april in Amsterdam een 31-jarige Hagenaar aan. Hij moet nog een groot gedeelte van een aan hem opgelegde ISD strafmaatregel uitzitten.

De man werd door de Rechtbank in Den Haag tot deze strafmaatregel van twee jaar veroordeeld, maar keerde niet meer terug naar de instelling waar hij deze maatregel moest uitzitten. ‘Op het adres in Den Haag waar hij stond ingeschreven, liet de man zich niet meer zien. Hij hield zich duidelijk schuil voor de politie’, vertelt de coördinator van het EVA-Team. ‘Na een uitgebreid onderzoek van ons naar zijn verblijfplaats konden we hem uiteindelijk aanhouden op een adres in Amsterdam. Hij moet nog 620 dagen van de 730 dagen uitzitten’.

- Advertisement -

EVA-Team
Het EVA-Team houdt zich voor de Politie Eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

ISD maatregel
Een ISD (Inrichting Stelselmatige Daders) maatregel is een strafmaatregel van maximaal 2 jaar waarin een veroordeelde, meestal een veelpleger die door het plegen van reeksen delicten veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaakt, voor een periode van maximaal twee jaar in een inrichting wordt geplaatst die specifiek hiervoor bestemd is. Met deze dwangmaatregel wordt beoogd het uitzichtloze patroon van vastzitten, vrijkomen en terugvallen dat deze groep stelselmatige daders kenmerkt, te doorbreken.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor Eritrese rellen in Den Haag

Den Haag - De Politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden op de...

32- jarige Hagenees zwaargewond na schietpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht rond 03.00 uur vond er een schietpartij plaats op de Wolphaertsbocht in Rotterdam. Een...

Eritrese relschoppers kwamen naar Den Haag voor ‘vreedzame demonstratie’

Den Haag - Vrijdag 17 mei verschenen de eerste verdachten voor de rechter voor de Eritrese rellen afgelopen...