Haagse EVA-Team houdt veroordeelde man met 620 dagen cel te goed aan in Amsterdam

Date:

Deel bericht:

Den Haag / Amsterdam – Het EVA-Team van de Politie Eenheid Den Haag hield op dinsdagmiddag 3 april in Amsterdam een 31-jarige Hagenaar aan. Hij moet nog een groot gedeelte van een aan hem opgelegde ISD strafmaatregel uitzitten.

De man werd door de Rechtbank in Den Haag tot deze strafmaatregel van twee jaar veroordeeld, maar keerde niet meer terug naar de instelling waar hij deze maatregel moest uitzitten. ‘Op het adres in Den Haag waar hij stond ingeschreven, liet de man zich niet meer zien. Hij hield zich duidelijk schuil voor de politie’, vertelt de coördinator van het EVA-Team. ‘Na een uitgebreid onderzoek van ons naar zijn verblijfplaats konden we hem uiteindelijk aanhouden op een adres in Amsterdam. Hij moet nog 620 dagen van de 730 dagen uitzitten’.

- Advertisement -

EVA-Team
Het EVA-Team houdt zich voor de Politie Eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

ISD maatregel
Een ISD (Inrichting Stelselmatige Daders) maatregel is een strafmaatregel van maximaal 2 jaar waarin een veroordeelde, meestal een veelpleger die door het plegen van reeksen delicten veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaakt, voor een periode van maximaal twee jaar in een inrichting wordt geplaatst die specifiek hiervoor bestemd is. Met deze dwangmaatregel wordt beoogd het uitzichtloze patroon van vastzitten, vrijkomen en terugvallen dat deze groep stelselmatige daders kenmerkt, te doorbreken.

- Advertisement -

Gerelateerd

Grote brand op dak van appartementen door dakdekkerswerkzaamheden Hoefkade Den Haag

Den Haag - Op een dak van een appartementencomplex aan de Hoefkade in Den Haag is donderdagmorgen rond...

Ruim 1500 aanhoudingen bij klimaatprotest in Den Haag

Den Haag - Zaterdag 27 mei zijn bij een wegblokkade van actiegroep Extinction Rebellion 1579 personen aangehouden. De...

Tweede Kamer in Den Haag tijdelijk ontruimd na verdacht pakketje

Het nieuwe tijdelijke Tweede Kamer-gebouw in Den Haag is donderdagmiddag 13 april tijdelijk ontruimd geweest, na een "verdachte...

Zeer grote brand autobedrijf Castorstraat Den Haag

Den Haag - Op de Castorstraat in Den Haag is iets voor 17.00 uur een brand uitgebroken in...