maandag, juni 14, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 14 juni 2021

Haagse EVA-Team houdt veroordeelde man met 620 dagen cel te goed aan in Amsterdam

Den Haag / Amsterdam – Het EVA-Team van de Politie Eenheid Den Haag hield op dinsdagmiddag 3 april in Amsterdam een 31-jarige Hagenaar aan. Hij moet nog een groot gedeelte van een aan hem opgelegde ISD strafmaatregel uitzitten.

De man werd door de Rechtbank in Den Haag tot deze strafmaatregel van twee jaar veroordeeld, maar keerde niet meer terug naar de instelling waar hij deze maatregel moest uitzitten. ‘Op het adres in Den Haag waar hij stond ingeschreven, liet de man zich niet meer zien. Hij hield zich duidelijk schuil voor de politie’, vertelt de coördinator van het EVA-Team. ‘Na een uitgebreid onderzoek van ons naar zijn verblijfplaats konden we hem uiteindelijk aanhouden op een adres in Amsterdam. Hij moet nog 620 dagen van de 730 dagen uitzitten’.

EVA-Team
Het EVA-Team houdt zich voor de Politie Eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

ISD maatregel
Een ISD (Inrichting Stelselmatige Daders) maatregel is een strafmaatregel van maximaal 2 jaar waarin een veroordeelde, meestal een veelpleger die door het plegen van reeksen delicten veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaakt, voor een periode van maximaal twee jaar in een inrichting wordt geplaatst die specifiek hiervoor bestemd is. Met deze dwangmaatregel wordt beoogd het uitzichtloze patroon van vastzitten, vrijkomen en terugvallen dat deze groep stelselmatige daders kenmerkt, te doorbreken.

Related Articles

Automobilist richt ravage aan op tankstation Maasboulevard Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is maandagmorgen rond 03.00 uur op de Maasboulevard van de weg...

Gewonden na ongeluk met Felix scooter Nieuwe Binnenweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een ongeluk met een Felix scooter zijn rond 00.35 uur twee personen...

Politie schiet man met vuurwapen neer Polslandstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft maandagmorgen rond 00.45 uur een man met een vuurwapen neergeschoten....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Veel schade bij ongeluk op A20

Veel schade bij ongeluk op A20 [...]

Meerdere brandweerwagens blussen bij woning Rotterdam-West

Meerdere brandweerwagens blussen bij woning Rotterdam-West [...]

Slachtoffer steekpartij nog kritiek in ziekenhuis

Slachtoffer steekpartij nog kritiek in ziekenhuis [...]

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties [...]

Delftsevaart (Afl.31)

Delftsevaart (Afl.31) [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg