Garagebedrijven Waalhaven op de vingers getikt

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Tijdens een integrale ondermijningsactie in de Waalhaven bleek dat geen van de gecontroleerde bedrijven het Digitale Opkopers Register (DOR) op orde had. Een van de bedrijven bleek niet op de juiste manier APK-keuringen uit te voeren, dus de RDW trok de daarvoor benodigde vergunning van het bedrijf in.

De Zeehavenpolitie, DCMR, Stedin, brandweer, gemeente, Douane en de RDW bundelden voor deze actie hun krachten en controleerden maandag in totaal twaalf garagebedrijven.

- Advertisement -

Onderdeel van de actie was de controle van het Digitale Opkopers Register (DOR). Opkopers van tweedehands goederen zijn verplicht hun ingekochte waar te registeren in het DOR. Een handelaar in tweedehands goederen kan zich – ongewild – schuldig maken aan een misdrijf als hij of zij gestolen goederen inkoopt. Daarom is het registreren van gegevens heel belangrijk. Alle zes bedrijven hebben een waarschuwing gekregen, omdat ze de registratie niet op orden hadden. Ook niet alle milieuregels bleken te worden nageleefd. DCMR heeft verschillende processen-verbaal opgemaakt.

Illegaal

Over een pand in de Waalhaven was bij de politie informatie binnengekomen, dat er mogelijk ongeoorloofde zaken plaatsvonden. De politie en het OM doorzochten het pand. Daarbij vonden ze onder meer een taser. Die is in beslag genomen.  Het bedrijfspand beek ook illegaal gebruikt te worden voor bewoning, mogelijk door illegale werknemers van het bedrijf. ISZW en Bouw- en Woningtoezicht gaan er verder mee aan de slag. Stedin constateerde dat de zegels van de gasmeter verbroken waren en doet daar verder onderzoek naar. Digitale opsporing gaat aan de slag met de vele camera’s die in het pand hingen.

De brandweer wees de eigenaren op zaken die de brandveiligheid van hun panden in het geding kunnen brengen.

Ondermijning

Bij ondermijning raken de zogenoemde boven- en de onderwereld verstrikt en wordt de integriteit van de bovenwereld aangetast. Ondermijning heeft allerlei verschijningsvormen, waaronder drugshandel, spookbewoning, vastgoed en onduidelijke geldstromen. De Zeehavenpoltie en partners zullen in de strijd tegen ondermijning in de Waalhaven vaker grote controles houden.

- Advertisement -

Gerelateerd

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Kind (8) zwaargewond na aanrijding met auto Huniadijk Rotterdam

Rotterdam - Een 8-jarig is woensdagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Huniadijk in...

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...

Brandweer zoekt in water Waalhaven na vondst van kleding bij bankje

Rotterdam - De brandweer is woensdagmiddag met duikers het water langs de Waalhaven Z.Z in Rotterdam in gegaan...