Twee Rotterdammers en een Dordtenaar aangehouden na vondst hennepdrogerij in Noordhoek

Date:

Deel bericht:

Noordhoek – Dinsdagavond zijn drie mannen aangehouden op de Vlietweg nadat in een loods een hennepdrogerij is gevonden.

Omstreeks 19.30 uur wordt door een bewoner van het dorp Noordhoek bij de politie gemeld dat er een onbekende man door enkele tuinen aan de Weeldijk loopt. Agenten stellen een onderzoek in en ontdekken op de Noordhoeksedijk een kletsnatte man zonder schoenen aan. Deze vertelt dat hij met een vuurwapen is bedreigd door twee mannen in een loods aan de Vlietweg.

- Advertisement -

Geblesseerde verdachte

De 43-jarige Rotterdammer wordt door de agenten meegenomen naar de loods. Op het moment dat zij het erf op rijden rent een andere man weg richting de weilanden. Na een korte achtervolging wordt hij gewond uit de struiken gevist. Vermoedelijk is hij geblesseerd tijdens een sprong over een sloot. De 37-jarige man uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de Wet wapens en munitie en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens zijn fouillering wordt in een heuptasje enkele vuurwapenpatronen gevonden.

Vast in modder

Intussen zijn meerdere politie-eenheden op pad gestuurd om assistentie te verlenen. Tijdens de inspectie van de loods slaat opnieuw een man op de vlucht. Hij denkt te kunnen ontsnappen door in een sloot te springen. Geen gelukkige keuze, want hij zakt onmiddellijk tot zijn middel weg in de modder en komt dus niet ver. Ook deze 29-jarige man uit Dordrecht is aangehouden op verdenking van bedreiging.

Stoorzender

In de loods zijn aparte ruimten gebouwd die gebruikt worden voor de opslag van gedroogde hennep. Ook is er een hennepdrogerij in onder gebracht. In totaal is er grofweg 195 kilo henneptoppen in sealbags in beslag genomen. Omdat er mogelijk ergens een vuurwapen ligt op het terrein, is een politiehond ingezet die gespecialiseerd is in het opsporen van wapens. Het vuurwapen is uiteindelijk gevonden. Verder is nog een gestolen auto in beslag genomen en een ‘jammer’. Een ‘jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- (waaronder de portofoons van de politie) en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Sommige ‘jammers’ verstoren GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn. Het is bij de politie bekend dat deze apparaten door criminelen gebruikt worden om criminele activiteiten voor te bereiden, uit te voeren of te verhullen.

Onderzoek in volle gang

De recherche is een onderzoek gestart. Alle drie de mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de hennepdrogerij. Het lijkt er op dat nog meer personen betrokken zijn bij deze zaak. Op het moment dat de eerste politie-eenheid bij de loods aan komt rijden, vertrekken er twee auto’s met daarin diverse passagiers. Het gaat om een donkere personenauto model station en een zilverkleurige Volkswagen Golf. Deze reden weg richting de Noordhoeksedijk en zijn niet meer aangetroffen. De drie aangehouden mannen zitten nog vast voor verhoor en nader onderzoek. Vandaag heeft de huurder van de loods, een 36-jarige man uit Vlaardingen, zich gemeld bij het bureau in Vlaardingen.

Hebt u informatie?

Wij zijn op zoek naar mensen die dinsdagavond 10 april jl. voor en na 19.30 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Vlietweg. Ook vragen wij te reageren als u denkt te weten wie in de twee bovengenoemde auto’s hebben gezeten. U kunt reageren via 0900 8844, via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...