donderdag, mei 26, 2022
18 C
Rotterdam
donderdag 26 mei 2022

51-jarige Eindhovenaar in auto doodgeschoten aan Den Bult in Eindhoven

- advertentie -

Eindhoven – Donderdagochtend rond 08.00 uur werd een man dood aangetroffen in een auto in de straat Den Bult. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Het gaat om een 51-jarige inwoner van Eindhoven. Voor het onderzoek naar de toedracht richtten wij een Team Grootschalige Opsporing op.

Een buurtbewoner vond de man in de auto en alarmeerde de hulpdiensten. Naast politiemensen kwamen ambulancepersoneel en een traumahelikopter ter plaatse voor eventuele hulpverlening, maar de man bleek al te zijn overleden. Al snel was duidelijk dat hij van dichtbij was doodgeschoten. Wij hebben meteen de plaats van het incident afgezet zodat mogelijk sporen naar de dader niet meer verstoord zouden worden. Het sporenonderzoek werd korte tijd later opgestart door onze forensische rechercheurs. Zo’n onderzoek neemt veel tijd in beslag omdat het uiteraard zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd in de zoektocht naar aanwijzingen. Een team van specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie heeft met een drone van bovenaf foto’s gemaakt van de plaats delict. Verder hebben wij een speurhond ingezet die ons mogelijk op het spoor kan zetten van de vluchtroute van de dader.

Schoten gehoord?
Een groot deel van een rechercheonderzoek bestaat uit het horen van mogelijke getuigen en betrokkenen. We zijn meteen buurtbewoners gaan vragen of zij mogelijk iets gezien of gehoord hebben dat ons kan helpen. Vooralsnog is niet vastgesteld wanneer het slachtoffer werd neergeschoten, maar er gaan geruchten dat mensen op de late woensdagavond schoten hebben gehoord. Opvallend genoeg zijn daarover bij de politie die avond geen meldingen binnen gekomen. Wij komen daarom graag in contact met mensen die ons mogelijk meer kunnen vertellen over het moment waarop de fatale schoten zijn gelost.

Team Grootschalige Opsporing (TGO)
Een TGO onderzoekt onder leiding van een officier van justitie de dood van de Eindhovenaar. We onderzoeken de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, zijn achtergronden en die van het delict en natuurlijk ook een mogelijk motief. Uiteraard gaan we in gesprek met mensen uit zijn omgeving, maar ieder ander die belangrijke informatie heeft die ons daarbij kan helpen roepen we op dit te melden.

Reactie burgemeester Jorritsma
Burgemeester Jorritsma van Eindhoven sprak in een korte reactie zijn afschuw uit over het incident: “Het is afschuwelijk wat hier gebeurd is. Ik maak me echt zorgen om dit soort geweldplegingen, het is een schok voor de buurt en uiteraard vreselijk voor de voor de familie.”

Getuigen
Heeft u iets gezien of gehoord, heeft u informatie of kent u mensen die ons misschien op weg kunnen helpen? Meld dit meteen bij de recherche in Eindhoven via 0900-8844 of vul het tipformulier in op onze website. Wilt u liever anoniem tippen bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl .


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,221VolgersVolg
- advertentie -