Politie treft grote hoeveelheid drugs en grondstoffen aan in loods aan de Transportlaan in Geleen

Date:

Deel bericht:

Geleen – Bij de controle van een loods aan de Transportlaan troffen agenten een grote hoeveelheid hasj en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aan.

Onder leiding van medewerkers van het Team Ondermijning Limburg in samenwerking met de Ondersteuningsgroep is (technisch) onderzoek verricht in en rondom de loods. Bij de doorzoeking van de loods door politiemedewerkers werden diverse pallets aangetroffen die waren beladen met hasj. Een eerste ruwe schatting wijst uit dat er rond de 3.000 kilogram aan hasj in de loods stond. Daarnaast werd voor ongeveer 2.500 kilogram aan grondstoffen aangetroffen, die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Ook lag er apparatuur voor de inrichting van een hennepkwekerij in het bedrijfspand. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

- Advertisement -

Onderzoek
De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de herkomst en handel van de aangetroffen goederen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in het onderzoek.

Aanpak ondermijning
Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Het Team Ondermijning Limburg werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Persoon overleden na ongeluk met vuurwerk in Neeritter

In Limburg is zaterdagavond een persoon om het leven gekomen door een ongeluk met vuurwerk. De politie meldt...

Explosieven gevonden in lopend onderzoek in Limburg

Urmond - De politie heeft in een lopend onderzoek explosieven aangetroffen in een woning in Geleen en Urmond....

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...