vrijdag, mei 27, 2022
15.5 C
Rotterdam
vrijdag 27 mei 2022

Leerlingen van drie Moerwijkse scholen helpen politie bij controles Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Deelnemende leerlingen van groep vijf en zes van de basisscholen Oosterleeschool, Grote Beer en De Kleine Wereld worden woensdag 25 april beëdigd door burgemeester Krikke en politiechefs Jack van der Kraats en Koen Kievit.

De beëdiging is nodig omdat de leerlingen de politie gaan helpen bij verschillende controles en het geven van preventieadvies. Na de beëdiging mogen de leerlingen zich Politiekid noemen.

Politiekids is een project waarbij kinderen van 8 tot en met 10 jaar worden betrokken bij het politiewerk. Met de Politiekids wil de politie beter in contact komen met de jeugd en hun ouders. Omdat in Moerwijk veel jongeren wonen zijn de scholen benaderd voor deelname aan het project Politiekids. De scholen hebben vervolgens, via de ouders, leerlingen gevraagd mee te doen. Het project duurt tot het einde van het jaar.

Thema’s veiligheid
Niet alleen de verbinding met deze jeugd is belangrijk, maar ook een aantal zaken op veiligheidsgebied in Moerwijk vraagt aandacht. Samen met de gemeente en de politie zullen de Politiekids controles en preventieacties op het gebied van onder meer parkeren, snelheid, inbraken, fietsendiefstal en hondenpoep uitvoeren.

De leerlingen worden woensdag 25 april 2018 om 15.00 uur beëdigd in het wijkcentrum aan de Aagje Dekenlaan 51.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,222VolgersVolg
- advertentie -