BOA krijgt kopstoot na aanspreken opruimen hondenpoep Brouwersdijk Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Dordrecht – Voor de vijfde keer deze week is een hulpverlener mishandeld tijdens de uitoefening van zijn functie. Maandag moest een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) in Dordrecht een verzoek tot het opruimen van hondenpoep bekopen met een kopstoot. Daarnaast werd deze week een ambulancebroeder geslagen in Hoogvliet, een ambulance klemgereden in Rotterdam, liepen agenten in Hendrik-Ido-Ambacht een ontwrichte kaak en een blauw oog op en kreeg een agent in Rotterdam klappen.

De BOA zag maandag 16 april dat een hondereigenaar zijn twee viervoeters aan de Brouwersdijk liet poepen zonder het op te ruimen. Hij legitimeerde zich als Buitengewoon Opsporings Ambtenaar en verzocht de man dit alsnog te doen. De hondeneigenaar was niet gediend van dit verzoek. Na schelden en het niet kunnen tonen van zijn legitimatiebewijs ging de man dusdanig over de rooie dat hij de BOA een kopstoot gaf. Bij de daarvolgende aanhouding werd de handhaver gebeten door een van de honden in zijn arm en been. Hij liep naast de bijtwonden een gescheurde lip en een gekneusde duim op. De hondeneigenaar, een 51-jarige man uit Dordrecht, is aangehouden en vanmorgen in afwachting van verdere afhandeling heengezonden.

- Advertisement -

Onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Agenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Meer informatie vindt u hier.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Bewoner gewond na woningoverval in Dordrecht, twee verdachten aangehouden

Dordrecht - Dinsdagochtend 30 juli is een Dordtenaar thuis het slachtoffer geworden van een overval. De politie heeft...

Snelweg A16 richting Rotterdam dicht bij Dordrecht door afgevallen containers: GRIP 1

Dordrecht - De snelweg A16 is ter hoogte van Dordrecht in de richting van Rotterdam afgesloten voor het...

Drie aanhoudingen na dodelijke steekpartij in Dordrecht

Dordrecht - Zaterdag- op zondagnacht ontvingen wij rond 02.55 uur een melding van een steekincident aan de Wijnstraat...

Man schiet met gasdruk luchtbuks uit woning, krijgt bezoek van wijkagenten Dordrecht

Dordrecht - Na aanleiding van een melding hebben de wijkagenten van Reeland een wijk in Dordrecht een huisbezoek...