Uitstekende beelden van overvallers in ‘Bureau Rijnmond’

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vrijdag 9 maart; twee meiden zijn met hun telefoon aan het fotograferen op het Grote Kerkplein in Rotterdam, als plotseling de telefoon wordt weggegrist. De daders hadden er waarschijnlijk niet op gerekend dat de meiden nog een camera bij zich hadden. Er zijn uitstekende beelden van de daders.

Camera over het hoofd gezien
Nog zo’n ‘onverwacht genoegen’ valt een overvaller ten deel. Hij pleegde op 12 maart een overval op een vestiging van supermarkt Jumbo in het Entrepotgebouw op Zuid. Deze overvaller wist kennelijk de meeste camera’s te hangen en schermde steeds succesvol zijn gezicht af. Maar eentje heeft hij over het hoofd gezien en laten daar nu mooie beelden mee zijn gemaakt.

- Advertisement -

Geef nooit op
Iets minder duidelijke beelden zijn er van een overval van eind november 2017 op een snackbar in de Händelstraat in Vlaardingen. De overvaller droeg een helm en een mondkapje. De politie hoopt dat de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ toch informatie heeft, die kan helpen in het onderzoek.

Babbeltruc
Een 89-jarige dame is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Niets vermoedend liet zij twee vrouwen binnen, die haar vervolgens met ‘mooie praatjes bezig hielden en haar schaamteloos bestalen van haar bankpassen. Later bleek dat er 15.000 euro van de rekening van het slachtoffer was verdwenen. De verdachten zijn gefilmd.

Twee tieners overvallen
Twee jongens van 14 en 16 jaar oud fietsten op vrijdag 2 maart naar huis, nadat ze een hapje hadden gegeten op winkelcentrum Zuidplein. Voor hun huis op de Randweg spraken twee onbekende mannen ze aan. Die vertelden dat een broertje van hen vlakbij was beroofd en ze vroegen zich af of de jongens daar iets mee te maken hadden. De tieners hadden géén idee waar het over ging. Ondertussen opende een van de jongens de voordeur en ging naar binnen. De overvallers bedachten zich geen moment en liepen ongevraagd mee. In hun eigen huis werden de tieners bedreigd met een mes, mishandeld en uiteindelijk beroofd van diverse spullen. De politie beschikt over goede beelden van de verdachten.

Kijken dus, naar Bureau Rijnmond! De uitzending is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...