donderdag, juni 24, 2021
12.9 C
Rotterdam
donderdag 24 juni 2021

Uitstekende beelden van overvallers in ‘Bureau Rijnmond’

Rotterdam – Vrijdag 9 maart; twee meiden zijn met hun telefoon aan het fotograferen op het Grote Kerkplein in Rotterdam, als plotseling de telefoon wordt weggegrist. De daders hadden er waarschijnlijk niet op gerekend dat de meiden nog een camera bij zich hadden. Er zijn uitstekende beelden van de daders.

Camera over het hoofd gezien
Nog zo’n ‘onverwacht genoegen’ valt een overvaller ten deel. Hij pleegde op 12 maart een overval op een vestiging van supermarkt Jumbo in het Entrepotgebouw op Zuid. Deze overvaller wist kennelijk de meeste camera’s te hangen en schermde steeds succesvol zijn gezicht af. Maar eentje heeft hij over het hoofd gezien en laten daar nu mooie beelden mee zijn gemaakt.

Geef nooit op
Iets minder duidelijke beelden zijn er van een overval van eind november 2017 op een snackbar in de Händelstraat in Vlaardingen. De overvaller droeg een helm en een mondkapje. De politie hoopt dat de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ toch informatie heeft, die kan helpen in het onderzoek.

Babbeltruc
Een 89-jarige dame is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Niets vermoedend liet zij twee vrouwen binnen, die haar vervolgens met ‘mooie praatjes bezig hielden en haar schaamteloos bestalen van haar bankpassen. Later bleek dat er 15.000 euro van de rekening van het slachtoffer was verdwenen. De verdachten zijn gefilmd.

Twee tieners overvallen
Twee jongens van 14 en 16 jaar oud fietsten op vrijdag 2 maart naar huis, nadat ze een hapje hadden gegeten op winkelcentrum Zuidplein. Voor hun huis op de Randweg spraken twee onbekende mannen ze aan. Die vertelden dat een broertje van hen vlakbij was beroofd en ze vroegen zich af of de jongens daar iets mee te maken hadden. De tieners hadden géén idee waar het over ging. Ondertussen opende een van de jongens de voordeur en ging naar binnen. De overvallers bedachten zich geen moment en liepen ongevraagd mee. In hun eigen huis werden de tieners bedreigd met een mes, mishandeld en uiteindelijk beroofd van diverse spullen. De politie beschikt over goede beelden van de verdachten.

Kijken dus, naar Bureau Rijnmond! De uitzending is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Politie onderzoekt schietpartij Josephstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de Josephstraat in Rotterdam....

Vrouw met kind te water Fuykpark Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Dorpsstraat ter hoogte van het Vuykpark is woensdagmorgen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Deltavariant maakt opmars in Rotterdam: 20 procent

Deltavariant maakt opmars in Rotterdam: 20 procent [...]

Parlement grijpt opnieuw hard in: enquête naar fraudeaanpak

Parlement grijpt opnieuw hard in: enquête naar fraudeaanpak [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg