vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Rotterdam
vrijdag 27 mei 2022

Activiteiten Koningsdag in Krimpen aan den IJssel

- advertentie -

Krimpen aan den IJssel – Koningsdag is de nationale feestdag waarop de koning zijn verjaardag viert. Tijdens Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de festiviteiten in het land; dit jaar in Groningen. In Krimpen is het natuurlijk ook feest!

Oranjeconcert donderdag 26 april

Als aftrap geeft het Christelijk Mannenkoor ‘De IJsselzangers’ op 26 april om 20.00 uur een Oranjeconcert in de IJsseldijkkerk. Aan het mooie concert onder leiding van Everhard Zwart werken mee: Marco Bakker (bariton), Arie de Korte (orgel), Theo-Hans Kuijvenhoven (hobo) en Boudewijn Zwart (piano). Samen met het koor en een aantal solisten maken zij er een gevarieerde muzikale avond van. Voor 12,50 euro per stuk kunt u kaarten bestellen bij Hans van Nieuwkerk, telefoon: (0180-519574) en Han van der Burg (telefoon: (0180-516848). Als er nog kaarten beschikbaar zijn, dan kunt u ook kaarten bij de ingang van de kerk kopen. De IJsseldijkkerk is vanaf 19.30 uur geopend.

Koningsdag vrijdag 27 april

Stichting Trouw aan Oranje organiseert op Koningsdag samen met verenigingen en stichtingen allerlei activiteiten. Zo kunt u van 9.00 tot 10.45 uur op het raadhuisplein terecht voor achtereenvolgens: een muzikale show van muziekvereniging Concordia, de traditionele aubade en een optreden van MyMove Dance Department. Tussen 10.30 en 16.00 uur is het lekker snuffelen op de rommelmarkt (Tuyterplein). Ook kunt u deelnemen aan workshops Hoopdance en Goochelen in De Tuyter. Nieuw dit jaar is het open huis (12.30-16.30 uur) bij handbalvereniging SV De Treffers met clinic en diverse andere sport- en spelactiviteiten. Als u daar toch in de buurt bent, kunt u wellicht ook even langs de nieuwe locatie van de jeu de boules (Groene Wetering) en het kinderfeest bij ’t Onderdak. Ook organiseert voetbalvereniging DCV allerlei activiteiten (14.00-22.00 uur). Vaar mee met de Bornrif vanaf de Waterbushalte in de Stormpolder (11.30-17.30 uur), dichtbij het modelspoor, waar de minitreinen rijden (10.00-16.00 uur). Van 21.00 tot 21.30 kunt u ook meelopen met de lampionnenoptocht die start bij de Stad en Landschap. Tot slot kunt u vanaf 22.30 uur een vuurwerkshow bij de Zwanenkade bewonderen. Op www.trouwaanoranjekrimpen.nl vindt u het hele programma.

 

Tekst : gemeente Krimpen aan den IJssel

Geslaagde Koningsdag Nachtegaalstraat Krimpen aan den IJssel

 

 


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,223VolgersVolg
- advertentie -