woensdag, september 22, 2021
21 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Politieagent aangevallen door bewoner Buziaulaan Rijswijk

Rijswijk – Een politieagent die op zaterdagmiddag 21 april naar een melding van een blaffende hond afging, werd in de woning aan de Buziaulaan door de 20-jarige bewoner aangevallen. Hij raakte lichtgewond en kon de verdachte aanhouden.

De motoragent kreeg rond 12.20 uur de melding om op het adres poolshoogte te gaan nemen. De melder maakte zich zorgen om de gezondheid van de bewoner en om het welzijn van diens hond, omdat die al lange tijd aan het blaffen was. De bewoner was ook al geruime tijd niet gezien. Bij de woning aangekomen, hoorde de agent de hond in de woning janken en blaffen. Hij kreeg geen reactie op het langdurig aanbellen en aanroepen van de bewoner, waarbij hij riep dat er politie aan de deur stond. Om de situatie binnen te onderzoeken, lukte het hem om het slot van de voordeur van buitenaf te openen en de woning binnen te komen. De hond zat opgesloten in een van de vertrekken van de woning en werd door de agent buiten aan iemand overgedragen. Hierna ging de agent meteen weer terug in de woning om te kijken of de bewoner thuis was en of hij in goede gezondheid was. Meerdere malen riep hij hierbij dat hij van de politie was en dat hij wilde weten of alles goed met hem was.

Confrontatie
Toen de agent boven in de woning op de vide was aangekomen, werd hij plotseling door een man aangevallen. De man sprong bovenop de agent en bij de worsteling die er ontstond, probeerde de man de agent over de balustrade van de vide naar beneden te duwen. Het lukte de agent om hem met zijn pepperspray te raken en de man werd met ondersteuning van inmiddels te hulp gekomen agenten aangehouden.
De politieagent raakte licht gewond en werd in de ambulance gecontroleerd. Hij kon hierna zijn dienst vervolgen. De verdachte zit nog vast aan het politiebureau. Hij wordt verdacht van poging zware mishandeling en poging doodslag. Zijn hond is bij een opvangadres ondergebracht.

Terugblik
Een dag na het incident blikt de betrokken politieagent terug: ’In ons werk worden we gestuurd naar uiteenlopende situaties. In dit geval was het een melding waarbij er zorgen waren om het welzijn van de bewoner en zijn hond. Zo’n melding waarbij je denkt hulp te moeten gaan verlenen, kan ineens omslaan in een situatie waarbij je wordt aangevallen en je je moet verdedigen.’

Onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.
https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html

Related Articles

Jongen uit Breda als drenkeling teruggevonden in water bij Hoek van Holland

0
Een 16-jarige jongen uit Breda is dinsdagavond door hulpverleners uit het water van het Scheur...

Verwarde man doet valse melding van bedreiging met vuurwapen Coppelstockstraat Brielle

0
Brielle - Een man heeft woensdagmorgen voor een flinke consternatie gezorgd in de Brielse binnenstad....

GRIP-1 in Gouda vanwege lekkage in ouderencomplex Ronsseweg

0
Gouda - Woensdag 22 september hebben hulpdiensten GRIP-1 afgekondigd na een waterlekkage in een ouderencomplex...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Verdachte van overval op Fred van Leer blijft ontkennen

Verdachte van overval op Fred van Leer blijft ontkennen [...]

Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer

Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer [...]

'Ook 's avonds CO2-uitstoot door files 's Gravendijkwal'

'Ook 's avonds CO2-uitstoot door files 's Gravendijkwal' [...]

Bruidsparen treffen kaalslag aan in stadhuistuin

Bruidsparen treffen kaalslag aan in stadhuistuin [...]

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg