Politieagenten zetten in op verkeer Capelle, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam Oost

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel / Krimpen aan den IJssel / Rotterdam – Zaterdagmiddag hebben de politieagenten van het basisteam IJsselland zich naast een diversiteit aan meldingen actief bezig gehouden met toezicht en handhaving van verkeerszaken. Hieronder een aantal overtredingen op deze zaterdagmiddag.

Onverzekerd en rijden onder invloed drugs

- Advertisement -


Op de Capelseweg zagen collega’s een bestuurder rijden zonder autogordel. De auto bleek onverzekerd en een drugstest maakte hem daarnaast ook verdachte voor het rijden onder invloed van drugs. Hij werd aangehouden. Bloed werd afgenomen en is voor onderzoek opgestuurd naar het NFI. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Hij kreeg diverse processen-verbaal.

Zonder gordel

Op de Kanaalweg in Capelle zagen collega’s een bestuurder rijden die de gordel achter de rug langs had gemonteerd. De bestuurder ontkende dit alles. Hij kreeg proces-verbaal en reageerde zijn onvrede over de politie uit op de collega’s.

Snelheid en onverzekerd

Op de Burgemeester van Beresteijnlaan kreeg een bestuurder meerdere verbalen. Een snelheidsmeting wees uit dat na correctie 97 km/u werd gereden waar 50 km/u is toegestaan. Een boete werd opgemaakt voor een overschrijding van de maximumsnelheid en voor het rijden zonder verzekering.

Achtervolging scooter

Rondom het Ambachtsplein in Rotterdam-Zevenkamp zat de wijkagent met zijn motor achter een scooter aan zonder kenteken. De achtervolging eindigde al snel op het Ambachtsplein met een crash waarbij de bestuurder helaas te voet wist te ontkomen. De scooter is inbeslaggenomen. Het is aannemelijk dat de scooter van diefstal afkomstig is. Verder onderzoek naar het onleesbaar gemaakte inslagnummer moet dit nog uitwijzen.

Defecte remlichten

Op de Capelseweg zag onze motorrijder een getunde auto rijden. De bestuurder had echter meer oog voor het uiterlijk van zijn auto dan voor de technische staat daarvan. Voor twéé defecte remlichten werd proces-verbaal opgemaakt.

Snelheid

Op de Zevenkampsering te Rotterdam zag onze motorrijder een auto door het verkeer manoeuvreren. Een snelheidsmeting werd uitgevoerd. De bestuurder reed na correctie 80km/ waar 50km/u is toegestaan. Hij kreeg daarvoor proces-verbaal.

Rijden onder invloed alcohol

In Krimpen troffen agenten een bestuurder onder invloed van alcohol. Dit resulteerde in een aanhouding voor rijden onder invloed. Omdat de bestuurder nog aangemerkt was als beginnend bestuurder kreeg deze ook een zogenaamde art.130 waarbij een cursus rijvaardigheid dient te worden gevolgd bij het CBR.

 

COLLEGA'S ZETTEN IN OP VERKEERZaterdagmiddag hebben de collega's van ons basisteam zich naast een diversiteit aan…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Sonntag, 22. April 2018

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Kapsalon Esdoornlaan Krimpen aan den IJssel dekmantel voor drugshandel, politie houdt 19-jarige verdachte aan

Krimpen aan den IJssel - Na de ontdekking van drugs en een namaakvuurwapen heeft de burgemeester besloten om...

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...