Politieagenten zetten in op verkeer Capelle, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam Oost

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel / Krimpen aan den IJssel / Rotterdam – Zaterdagmiddag hebben de politieagenten van het basisteam IJsselland zich naast een diversiteit aan meldingen actief bezig gehouden met toezicht en handhaving van verkeerszaken. Hieronder een aantal overtredingen op deze zaterdagmiddag.

Onverzekerd en rijden onder invloed drugs

- Advertisement -


Op de Capelseweg zagen collega’s een bestuurder rijden zonder autogordel. De auto bleek onverzekerd en een drugstest maakte hem daarnaast ook verdachte voor het rijden onder invloed van drugs. Hij werd aangehouden. Bloed werd afgenomen en is voor onderzoek opgestuurd naar het NFI. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Hij kreeg diverse processen-verbaal.

Zonder gordel

Op de Kanaalweg in Capelle zagen collega’s een bestuurder rijden die de gordel achter de rug langs had gemonteerd. De bestuurder ontkende dit alles. Hij kreeg proces-verbaal en reageerde zijn onvrede over de politie uit op de collega’s.

Snelheid en onverzekerd

Op de Burgemeester van Beresteijnlaan kreeg een bestuurder meerdere verbalen. Een snelheidsmeting wees uit dat na correctie 97 km/u werd gereden waar 50 km/u is toegestaan. Een boete werd opgemaakt voor een overschrijding van de maximumsnelheid en voor het rijden zonder verzekering.

Achtervolging scooter

Rondom het Ambachtsplein in Rotterdam-Zevenkamp zat de wijkagent met zijn motor achter een scooter aan zonder kenteken. De achtervolging eindigde al snel op het Ambachtsplein met een crash waarbij de bestuurder helaas te voet wist te ontkomen. De scooter is inbeslaggenomen. Het is aannemelijk dat de scooter van diefstal afkomstig is. Verder onderzoek naar het onleesbaar gemaakte inslagnummer moet dit nog uitwijzen.

Defecte remlichten

Op de Capelseweg zag onze motorrijder een getunde auto rijden. De bestuurder had echter meer oog voor het uiterlijk van zijn auto dan voor de technische staat daarvan. Voor twéé defecte remlichten werd proces-verbaal opgemaakt.

Snelheid

Op de Zevenkampsering te Rotterdam zag onze motorrijder een auto door het verkeer manoeuvreren. Een snelheidsmeting werd uitgevoerd. De bestuurder reed na correctie 80km/ waar 50km/u is toegestaan. Hij kreeg daarvoor proces-verbaal.

Rijden onder invloed alcohol

In Krimpen troffen agenten een bestuurder onder invloed van alcohol. Dit resulteerde in een aanhouding voor rijden onder invloed. Omdat de bestuurder nog aangemerkt was als beginnend bestuurder kreeg deze ook een zogenaamde art.130 waarbij een cursus rijvaardigheid dient te worden gevolgd bij het CBR.

 

COLLEGA'S ZETTEN IN OP VERKEERZaterdagmiddag hebben de collega's van ons basisteam zich naast een diversiteit aan…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Sonntag, 22. April 2018

- Advertisement -

Gerelateerd

Man gewond na steekpartij op parkeerplaats Georges Rouaulthof Rotterdam

Rotterdam - Een man is zaterdagmorgen rond 05.10 uur gewond geraakt door een steekpartij op een parkeerplaats van...

Verkeerslichten waar 81-jarige man zwaargewond raakte werkten niet na raken kabel met maaien Hoofdweg Rotterdam

De verkeerslichten op de Prins Alexanderlaan met de Hoofdweg waar afgelopen zaterdag een 81-jarige man ernstig gewond raakte...

Capelse brandenprikker Jhon B stak uit wraak 360 autobanden lek, dacht zelfs aan het steken van een agent

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 20 maanden gevangenisstraf, waarvan acht voorwaardelijk geeist tegen de 34-jarige Capelse bandenprikker...

Verward persoon voor derde keer door arrestatieteam uit woning gehaald Hobbemalaan Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - De politie heeft woensdagmiddag voor de derde keer groots moeten inzetten om een...