donderdag, juni 24, 2021
12.9 C
Rotterdam
donderdag 24 juni 2021

Politieagenten zetten in op verkeer Capelle, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam Oost

Capelle aan den IJssel / Krimpen aan den IJssel / Rotterdam – Zaterdagmiddag hebben de politieagenten van het basisteam IJsselland zich naast een diversiteit aan meldingen actief bezig gehouden met toezicht en handhaving van verkeerszaken. Hieronder een aantal overtredingen op deze zaterdagmiddag.

Onverzekerd en rijden onder invloed drugs


Op de Capelseweg zagen collega’s een bestuurder rijden zonder autogordel. De auto bleek onverzekerd en een drugstest maakte hem daarnaast ook verdachte voor het rijden onder invloed van drugs. Hij werd aangehouden. Bloed werd afgenomen en is voor onderzoek opgestuurd naar het NFI. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Hij kreeg diverse processen-verbaal.

Zonder gordel

Op de Kanaalweg in Capelle zagen collega’s een bestuurder rijden die de gordel achter de rug langs had gemonteerd. De bestuurder ontkende dit alles. Hij kreeg proces-verbaal en reageerde zijn onvrede over de politie uit op de collega’s.

Snelheid en onverzekerd

Op de Burgemeester van Beresteijnlaan kreeg een bestuurder meerdere verbalen. Een snelheidsmeting wees uit dat na correctie 97 km/u werd gereden waar 50 km/u is toegestaan. Een boete werd opgemaakt voor een overschrijding van de maximumsnelheid en voor het rijden zonder verzekering.

Achtervolging scooter

Rondom het Ambachtsplein in Rotterdam-Zevenkamp zat de wijkagent met zijn motor achter een scooter aan zonder kenteken. De achtervolging eindigde al snel op het Ambachtsplein met een crash waarbij de bestuurder helaas te voet wist te ontkomen. De scooter is inbeslaggenomen. Het is aannemelijk dat de scooter van diefstal afkomstig is. Verder onderzoek naar het onleesbaar gemaakte inslagnummer moet dit nog uitwijzen.

Defecte remlichten

Op de Capelseweg zag onze motorrijder een getunde auto rijden. De bestuurder had echter meer oog voor het uiterlijk van zijn auto dan voor de technische staat daarvan. Voor twéé defecte remlichten werd proces-verbaal opgemaakt.

Snelheid

Op de Zevenkampsering te Rotterdam zag onze motorrijder een auto door het verkeer manoeuvreren. Een snelheidsmeting werd uitgevoerd. De bestuurder reed na correctie 80km/ waar 50km/u is toegestaan. Hij kreeg daarvoor proces-verbaal.

Rijden onder invloed alcohol

In Krimpen troffen agenten een bestuurder onder invloed van alcohol. Dit resulteerde in een aanhouding voor rijden onder invloed. Omdat de bestuurder nog aangemerkt was als beginnend bestuurder kreeg deze ook een zogenaamde art.130 waarbij een cursus rijvaardigheid dient te worden gevolgd bij het CBR.

 

COLLEGA'S ZETTEN IN OP VERKEERZaterdagmiddag hebben de collega's van ons basisteam zich naast een diversiteit aan…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Sonntag, 22. April 2018

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Politie onderzoekt schietpartij Josephstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de Josephstraat in Rotterdam....

Vrouw met kind te water Fuykpark Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Dorpsstraat ter hoogte van het Vuykpark is woensdagmorgen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Deltavariant maakt opmars in Rotterdam: 20 procent

Deltavariant maakt opmars in Rotterdam: 20 procent [...]

Parlement grijpt opnieuw hard in: enquête naar fraudeaanpak

Parlement grijpt opnieuw hard in: enquête naar fraudeaanpak [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg