Een beroving van een uur; je ziet ’t in ‘Bureau Rijnmond’

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 16-jarige jongen uit Schiedam beleefde zeer angstige momenten toen hij onder bedreiging van een vuurwapen verplicht op pad moest met een man die hem beroofde en bedreigde.

Het slachtoffer werd aangesproken bij het metrostation aan de P.J. Troelstralaan en werd onder bedreiging van een vuurwapen meegenomen naar verschillende plekken. Onderweg moest hij onder andere zijn telefoon afstaan en werd er geld gepind met zijn pasje. Pas na een uur ‘mocht’ hij gaan van de verdachte. Van deze man zijn video-opnamen gemaakt en die worden getoond in ‘Bureau Rijnmond’.

- Advertisement -

Woninginbraken
In deze uitzending van ‘Bureau Rijnmond’ aandacht voor twee inbraken; een in Schiedam aan het Royaardsplein en een aan het Kloosplantsoen in Ridderkerk. Bij de inbraken werden een kluis, geld en sieraden buitgemaakt.

Babbeltruc
Op zondag 7 maart werd aangebeld bij een 89-jarige vrouw aan de Beijerlandselaan. Voor de deur stonden twee jonge vrouwen die zeiden van de thuiszorg te zijn en eerder te hebben gebeld, maar geen gehoor te hadden gekregen. Zij vertelden te hebben gezien dat de vrouw was gevallen en zij ….Het verhaal verder afmaken is zinloos, het is allemaal flauwekul. De bewoonster is in de maling genomen en dat kostte haar zo’n 15.000 euro. Van de ‘dames’ die haar dit hebben aangedaan zijn opnamen beschikbaar. Kijk en bel met tips!

Poging beroving
Twee mannen hebben geprobeerd de tas van een vrouw af te pakken. Dankzij het feit dat zij dit zelf niet liet gebeuren en dankzij de hulp van een taxichauffeur, gingen de belagers er zonder buit vandoor. De politie is naar hen op zoek en de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ kan daarbij helpen.

Herkenbare beelden
In de uitzending van vorige week werden beelden van een straatroof aan het Grotekerkplein in Rotterdam getoond. De verdachten, die vermoedelijk minderjarig zijn, werden onherkenbaar gemaakt. Omdat dit niet heeft geleid tot hun aanhouding, worden zij nu herkenbaar getoond.

Allemaal zaken dus die geen reden geven om nÍet te kijken naar Bureau Rijnmond. De uitzending is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...