Politie houdt twee Polen met 11 gestolen fietsen aan Bentincklaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Agenten van de politie in Rotterdam hebben op 18 april twee Polen aangehouden. In hun bestelbusje zaten elf gestolen fietsen. De diefstal van alle (dure) fietsen had gemakkelijk voorkomen worden als ze fatsoenlijk vastgezet waren. Dat was in alle elf gevallen niet gebeurd.

Foto politie Rotterdam

- Advertisement -

De politie kreeg op de bewuste woensdag de melding dat mannen op de Bentincklaan fietsen in een busje inlaadden. Toen agenten bij het busje aankwamen, waren de vogels al gevlogen. Dat was geen reden om de boel daar zo maar achter te laten. Het busje werd in de gaten gehouden toen de 37 en 39-jarige verdachte terugkwamen, was hun arrestatie een makkie. Tien van de elf fietsen zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaars.

Vast object
De diefstal van de fietsen had voorkomen of bemoeilijkt kunnen worden. De verdachten wisten van alle fietsen de ringsloten eenvoudig te forceren. Voor zover bekend stonden de gestolen fietsen wel op slot, maar alleen met het ringslot. Het dringende advies is dan ook om fietsen altijd met een extra goed slot vast te maken, want alleen een ringslot is voor de doorgewinterde fietsendief een eitje. Maak uw fiets daarom vast aan een vast object: fietsenrek, lantaarnpaal, hek, brugreling, enz. Meer informatie over (het voorkomen van) fietsendiefstal vindt u hier.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...