Jongeren staan met (nep)vuurwapen bij pinautomaat Raadhuisplein Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Donderdagavond 26 april 2018 kwam een groepje jongeren goed weg toen zij nabij de kermis in Krimpen werden gecontroleerd op het voorhanden hebben van een (nep)vuurwapen. Het groepje stond met petjes en capuchons over de hoofden nabij een pinautomaat, niet ver bij de kermis vandaan. Zij hadden een balletjespistool gewonnen. Omstanders belden de politie.

Sinds juli 2014 is het bezit en de verkoop van speelgoed replica’s toegestaan, mits deze voorzien zijn van een CE keurmerk op het speelgoed en de verpakking. Dit nep pistool voldoed aan deze voorwaarde. Een exacte replica van een echt wapen kan dus vanaf nu ook in ons straatbeeld verschijnen, zij het voorzien van een – niet op afstand te herkennen – CE keurmerkje dat bovendien met een stift makkelijk zwart te maken is. Ben je ouder dan 14 jaar mag je er niet mee buiten lopen. Maar hierin schuilt ook het gevaar om middels een zogenaamde BTGV-procedure te worden aangehouden. De politie moest er namelijk soms van uit gaan dat iets echt is en we kunnen vooraf niet vragen naar de leeftijd of echtheid. Wel zal situatie afhankelijk worden opgetreden.

- Advertisement -

Zo vraagt de politie Rotterdam-Oost  dan ook af om kinderen en jongeren te wijzen op de gevaren van dergelijk ‘speelgoed’ dat te winnen is op de kermis in Krimpen.

Burgemeester Martijn vroom van de gemeente Krimpen aan den IJssel gaat onderzoeken of het voor volgend jaar in de kermisvergunning kan worden opgenomen of deze (nep) speelgoedvuurwapens mag worden verkocht of als prijs weggegeven, zo schreef de burgemeester op Twitter diezelfde avond.

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rijdt zich vast op calamiteitenpad Hoge Park Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Dinsdagavond 11 juni heeft een brandweerauto van de kazerne Krimpen aan den IJssel...

Fietser zwaargewond na ongeluk Treviso Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Donderdagmiddag 23 mei rond 18.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden.Het ongeval vond...

Twee gewonde na botsing tegen elektriciteitshuisje Raadhuisplein Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Woensdagmiddag 15 mei rond 17.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde...

Opnieuw drugsvangst in woning Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - De burgemeester van Krimpen aan den IJssel heeft opnieuw op 26 april een...