Politie houdt roodlicht controle Kralingseplein Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen nacht heeft de poltie op diverse posities rondom het Kralingseplein gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht. Aanleiding voor de controle betrof een aantal aanrijdingen en verkeersruzies door bijna aanrijdingen op en rondom het verkeersplein.

Gisteravond werden in korte tijd dan ook meerdere weggebruikers betrapt. Ook werd gezien hoe een twéétal het met elkaar aan de stok kreeg. Toen namelijk een weggebruiker vanaf Capelle door groen licht de Brienenoordbrug op wilde rijden vloog een andere weggebruiker vanuit de kant van Rotterdam rakelings voor de ander langs door rood. Dit laatste wekte niet alleen schrik, maar ook irritatie op bij de geschrokken bestuurder. Op de Brienenoordbrug zag de agent hoe de boze bestuurder met hoge snelheid tot zeer dicht naast de overtreder ging rijden. De agent plukte de beiden weggebruikers van de weg.

- Advertisement -

Opmerking
Als politie snappen wij een geschrokken reactie van weggebruikers in dergelijke situaties. Maar wij wijzen er wel op dat agressief en onveilig rijgedrag als reactie op incidenten in het verkeer strafbaar is en kan resulteren in een proces-verbaal of zelfs invordering van het rijbewijs.

Resultaat
In korte tijd werd tegen een viertal automobilisten proces-verbaal opgemaakt voor het rijden door rood licht.

Tekst en foto : Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hulpdiensten rukken uit voor melding explosie Boezemsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie en brandweer zijn zondagavond rond 20.00 uur uitgerukt voor een mogelijke explosie bij een...

Dode en gewonde na schietpartij Lusthofstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond om het leven gekomen na een schietpartij in...

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding verdachten Fuikstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Fuikstraat in Rotterdam zijn donderdagavond drie mannen aangehouden na het lossen van een waarschuwingsschot....

Getuigen gezocht na verkeersongeval A16 Rotterdam Brienenoordbrug

Rotterdam - Afgelopen maandag 11 maart vond een verkeersongeval plaats op de A16 waarbij bestuurders van drie busjes,...