Politie houdt roodlicht controle Kralingseplein Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen nacht heeft de poltie op diverse posities rondom het Kralingseplein gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht. Aanleiding voor de controle betrof een aantal aanrijdingen en verkeersruzies door bijna aanrijdingen op en rondom het verkeersplein.

Gisteravond werden in korte tijd dan ook meerdere weggebruikers betrapt. Ook werd gezien hoe een twéétal het met elkaar aan de stok kreeg. Toen namelijk een weggebruiker vanaf Capelle door groen licht de Brienenoordbrug op wilde rijden vloog een andere weggebruiker vanuit de kant van Rotterdam rakelings voor de ander langs door rood. Dit laatste wekte niet alleen schrik, maar ook irritatie op bij de geschrokken bestuurder. Op de Brienenoordbrug zag de agent hoe de boze bestuurder met hoge snelheid tot zeer dicht naast de overtreder ging rijden. De agent plukte de beiden weggebruikers van de weg.

- Advertisement -

Opmerking
Als politie snappen wij een geschrokken reactie van weggebruikers in dergelijke situaties. Maar wij wijzen er wel op dat agressief en onveilig rijgedrag als reactie op incidenten in het verkeer strafbaar is en kan resulteren in een proces-verbaal of zelfs invordering van het rijbewijs.

Resultaat
In korte tijd werd tegen een viertal automobilisten proces-verbaal opgemaakt voor het rijden door rood licht.

Tekst en foto : Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost

- Advertisement -

Gerelateerd

Man gewond na schietpartij Berkelstraat Rotterdam (video)

Rotterdam - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt door een schietpartij in...

Granaat tot ontploffing gebracht café De Dijk Oostzeedijk Rotterdam

Rotterdam - Bij de voordeur van café de Dijk aan de Oostzeedijk in Rotterdam is afgelopen nacht een...

Melding explosie blijkt klein vuurwerk Generaal van der Heijdenstraat Rotterdam

Rotterdam - Een portiek in de Generaal van der Heijdenstraat in Rotterdam is maandagavond licht beschadigd geraakt nadat...

Vrouw gewond na aanrijding met tram Burgemeester Oudlaan Rotterdam

Rotterdam - Een vrouw is dinsdagavond rond 18.30 uur gewond geraakt nadat zij met haar fiets onder een...