Twee aanhoudingen, auto’s en boten inbeslaggenomen bij aanpak georganiseerde hennepteelt Rhoon en Poortugaal

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Met de aanhouding van twee 29 jarige mannen uit Poortugaal en Rhoon heeft de politie aan de illegale hennepteelt een fikse tik uitgedeeld. Vier dure personenauto’s o.a. Mercedes en Audi, twee jetski’s en een speedboot zijn maandag 30 april inbeslaggenomen.

- Advertisement -

Wiet kweken is zeker geen onschuldige hobby. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij wordt geweld, afpersing en corruptie niet geschuwd. “De boven- en onderwereld raken verstrikt. De veelal onzichtbare ondermijning maken we met deze actie zichtbaar en pakken we aan. Eén van de prioriteiten voor de komende jaren waar we vol voor gaan” zegt Carla Aarnoudse, sinds 1 april sectorhoofd van het district Zuid-West  “Brand- en ontploffingsgevaar en gevaar voor de gezondheid, zijn naast het criminele aspect extra gevaren voor de omwonenden. Samen met onze partners, zetten we alles op alles om deze vorm van criminaliteit het hoofd te bieden. De bewoners moeten zich veilig kunnen voelen. Dit kunnen we als politie niet alleen. Ik ben dan ook oprecht blij met de goede samenwerking met de gemeenten.”

Twaalf aanhoudingen
Vanaf december 2017 tot nu zijn er op diverse locaties in Hoogvliet, Pernis en Rotterdam hennepkwekerijen opgerold. Soms naar aanleiding van een MMA melding of na politieonderzoek. Hierbij zijn in totaal 12 personen aangehouden. Dit waren of de eigenaars van de woningen of zogenaamde ‘knippers’. Zodra er in een woning een kwekerij is aangetroffen wordt deze door de gemeente gesloten. Zo ook nu.

Uit het onderzoek dat naar aanleiding van het aantreffen van deze kwekerijen werd verricht kwamen de beide mannen, die maandag zijn aangehouden naar voren als verdachten. Zij waren waarschijnlijk de organisatoren.

Geld, merkkleding, auto’s, jetski’s en meer
Maandagmorgen zijn in de vroege uren de twee hoofdverdachten van hun bed gehaald en aangehouden. DaInbeslaggenomen autoarnaast zijn op last van de Rechter Commissaris drie woningen, waarvan twee in Rhoon en één in Poortugaal en een garagebox doorzocht. Hierbij zijn 5000 euro contant, een TV, merkkleding en –tassen, vier personenauto’s, twee jetski’s en een speedboot in beslag genomen. De verdachten zitten voorlopig nog vast. Ze worden donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Ondermijning aangepakt
Prioriteiten van politie, OM en bestuur zijn de onzichtbare ondermijning en economie zichtbaar te maken en deze aan te pakken. Dat doen we als overheid samen, om informatie te delen over en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen. Voorbeelden zijn: winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en jongeren in peperdure auto’s. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit. Om ondermijning aan te pakken werken naast politie, OM, en gemeente ook organisaties als Fiod, Belastingdienst en RIEC samen.

- Advertisement -

Gerelateerd

Hotel ontruimd na brand op dakterras aan de Wilhelminakade in Rotterdam

Rotterdam - Zondagochtend vroeg brak er brand uit bij het Room Mate Hotel Bruno aan de Wilhelminakade in...

Uitslaande brand woning Ackersdijkstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Ackersdijkstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht een uitslaande brand gewoed. De...

Man gewond na steekpartij op parkeerplaats Georges Rouaulthof Rotterdam

Rotterdam - Een man is zaterdagmorgen rond 05.10 uur gewond geraakt door een steekpartij op een parkeerplaats van...

Voertuig belandt na aanrijding in het water na aanrijding Rodenrijseweg Berkel en Roderijs

Berkel en Rodenrijs - Op de Rodenrijseweg in Berkel en Roderijs heeft vrijdagmiddag een ongeval tussen twee voertuigen...