donderdag, oktober 28, 2021
11.1 C
Rotterdam
donderdag 28 oktober 2021

Twee aanhoudingen, auto’s en boten inbeslaggenomen bij aanpak georganiseerde hennepteelt Rhoon en Poortugaal

Rotterdam – Met de aanhouding van twee 29 jarige mannen uit Poortugaal en Rhoon heeft de politie aan de illegale hennepteelt een fikse tik uitgedeeld. Vier dure personenauto’s o.a. Mercedes en Audi, twee jetski’s en een speedboot zijn maandag 30 april inbeslaggenomen.

Wiet kweken is zeker geen onschuldige hobby. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij wordt geweld, afpersing en corruptie niet geschuwd. “De boven- en onderwereld raken verstrikt. De veelal onzichtbare ondermijning maken we met deze actie zichtbaar en pakken we aan. Eén van de prioriteiten voor de komende jaren waar we vol voor gaan” zegt Carla Aarnoudse, sinds 1 april sectorhoofd van het district Zuid-West  “Brand- en ontploffingsgevaar en gevaar voor de gezondheid, zijn naast het criminele aspect extra gevaren voor de omwonenden. Samen met onze partners, zetten we alles op alles om deze vorm van criminaliteit het hoofd te bieden. De bewoners moeten zich veilig kunnen voelen. Dit kunnen we als politie niet alleen. Ik ben dan ook oprecht blij met de goede samenwerking met de gemeenten.”

Twaalf aanhoudingen
Vanaf december 2017 tot nu zijn er op diverse locaties in Hoogvliet, Pernis en Rotterdam hennepkwekerijen opgerold. Soms naar aanleiding van een MMA melding of na politieonderzoek. Hierbij zijn in totaal 12 personen aangehouden. Dit waren of de eigenaars van de woningen of zogenaamde ‘knippers’. Zodra er in een woning een kwekerij is aangetroffen wordt deze door de gemeente gesloten. Zo ook nu.

Uit het onderzoek dat naar aanleiding van het aantreffen van deze kwekerijen werd verricht kwamen de beide mannen, die maandag zijn aangehouden naar voren als verdachten. Zij waren waarschijnlijk de organisatoren.

Geld, merkkleding, auto’s, jetski’s en meer
Maandagmorgen zijn in de vroege uren de twee hoofdverdachten van hun bed gehaald en aangehouden. DaInbeslaggenomen autoarnaast zijn op last van de Rechter Commissaris drie woningen, waarvan twee in Rhoon en één in Poortugaal en een garagebox doorzocht. Hierbij zijn 5000 euro contant, een TV, merkkleding en –tassen, vier personenauto’s, twee jetski’s en een speedboot in beslag genomen. De verdachten zitten voorlopig nog vast. Ze worden donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Ondermijning aangepakt
Prioriteiten van politie, OM en bestuur zijn de onzichtbare ondermijning en economie zichtbaar te maken en deze aan te pakken. Dat doen we als overheid samen, om informatie te delen over en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen. Voorbeelden zijn: winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en jongeren in peperdure auto’s. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit. Om ondermijning aan te pakken werken naast politie, OM, en gemeente ook organisaties als Fiod, Belastingdienst en RIEC samen.

Related Articles

Verkeersregelaar onder invloed krijgt het aan de stok met automobilist in Bergambacht

0
Bergambacht - De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.10 uur een verkeersregelaar aangehouden nadat hij het...

Politie toont in Opsporing Verzocht beelden van verdachten 20 autobranden in Ede

0
Ede - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van drie jongens die ervan...

Man (93) overleden bij brand in woning Dapperstraat Amsterdam

0
Amsterdam - Een 93-jarige man is woensdagmorgen overleden door een brand in zijn woning aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding [...]

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand [...]

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek [...]

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen [...]

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg