44-jarige man aangehouden voor betrokkenheid schietpartij Alerdincksingel Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Woensdagavond werd op de Alerdincksingel in de Beverwaard meerdere keren geschoten. Een 26-jarige Rotterdammer is in zijn been geraakt. Later op de avond is een 44-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schieten.

Half elf ’s avonds belden buurtbewoners 112 omdat zij buiten op straat meerdere schoten hoorden. Een getuige meldde dat er aan het schietincident een ruzie vooraf was gegaan en dat na het schieten de dader er op een fiets vandoor was. Agenten starten gelijk een zoekactie gestart naar de dader(s). Op basis van de gegeven omschrijving is even later in de omgeving een 44-jarige Rotterdammer aangehouden.

- Advertisement -

Getuigen gezocht
Het onderzoek naar het schietincident wordt voortgezet. De politie komt daarvoor graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u relevante informatie, neem dan alstublieft contact op via het tipformulier of via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Ook aanhouding voor belemmering
Toen de politie arriveerde op de plek van het schieten, waren er al mensen bezig om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer dat gewond op straat ligt. De agenten wilden de eerste hulp van deze mensen overnemen, maar werden daarbij gehinderd doordat bekenden van het slachtoffer nogal luidruchtig waren en te dichtbij het slachtoffer bleven staan. De agenten vroegen hen meerdere keren om afstand te nemen en hen de kans te geven hun werk te doen. Toen hier niet naar werd geluisterd, hebben de agenten de bekenden van het slachtoffer naar achteren geduwd. Eén van hen gaf de agenten een vuistslag op zijn kaak. Deze man is aangehouden voor mishandeling. Na deze aanhouding konden de agenten alsnog de hulpverlening overnemen.

Aanhouding en zwaargewonde na schietpartij Alerdincksingel Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...

Jongen (12) steekt jongen (11) neer Spoorweghaven Rotterdam

Rotterdam - Een 12-jarige jongen heeft woensdagavond een 11-jarige leeftijdsgenoot neergestoken. De steekpartij vond plaats op de Spoorweghaven...

Ruit van woning gesneuveld na explosie Feijenoordkade

Rotterdam - Bij een woning aan de Feijenoordkade in Rotterdam heeft donderdagavond net voor middernacht een explosie plaatsgevonden....

Woning onbewoonbaar na explosie Keyenburg Rotterdam, politie zoekt getuigen

Rotterdam - Vrijdag 29 op zaterdag 30 maart brak bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid brand...