dinsdag, september 28, 2021
14.2 C
Rotterdam
dinsdag 28 september 2021

44-jarige man aangehouden voor betrokkenheid schietpartij Alerdincksingel Rotterdam

Rotterdam – Woensdagavond werd op de Alerdincksingel in de Beverwaard meerdere keren geschoten. Een 26-jarige Rotterdammer is in zijn been geraakt. Later op de avond is een 44-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schieten.

Half elf ’s avonds belden buurtbewoners 112 omdat zij buiten op straat meerdere schoten hoorden. Een getuige meldde dat er aan het schietincident een ruzie vooraf was gegaan en dat na het schieten de dader er op een fiets vandoor was. Agenten starten gelijk een zoekactie gestart naar de dader(s). Op basis van de gegeven omschrijving is even later in de omgeving een 44-jarige Rotterdammer aangehouden.

Getuigen gezocht
Het onderzoek naar het schietincident wordt voortgezet. De politie komt daarvoor graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u relevante informatie, neem dan alstublieft contact op via het tipformulier of via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Ook aanhouding voor belemmering
Toen de politie arriveerde op de plek van het schieten, waren er al mensen bezig om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer dat gewond op straat ligt. De agenten wilden de eerste hulp van deze mensen overnemen, maar werden daarbij gehinderd doordat bekenden van het slachtoffer nogal luidruchtig waren en te dichtbij het slachtoffer bleven staan. De agenten vroegen hen meerdere keren om afstand te nemen en hen de kans te geven hun werk te doen. Toen hier niet naar werd geluisterd, hebben de agenten de bekenden van het slachtoffer naar achteren geduwd. Eén van hen gaf de agenten een vuistslag op zijn kaak. Deze man is aangehouden voor mishandeling. Na deze aanhouding konden de agenten alsnog de hulpverlening overnemen.

Aanhouding en zwaargewonde na schietpartij Alerdincksingel Rotterdam

Related Articles

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

0
Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende...

Drukste ochtendspits sinds begin coronacrisis

0
Vanochtend had Nederland te maken met de drukste ochtendspits van 2021. Dit meldt Rijkswaterstaat: "Sinds...

Rotterdammer en zes handlangers voor de rechter voor verijdelde gijzeling

0
Dankzij goed en snel politiewerk kon op 8 mei 2018 een gijzeling worden voorkomen bij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht [...]

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat'

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat' [...]

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder [...]

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen [...]

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg