Politie neemt tientallen kilo’s drugs en duizenden euro’s in beslag Ebenhaëzerstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie hield donderdagavond een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van witwassen. In de woning waar hij zich bevond stonden verschillende bigshoppers vol met wiet en lagen duizenden euro’s cash.

Bigshopper gevuld met wiet

- Advertisement -

Drugs en ondermijning, dat zijn de zaken waar de agent die donderdagochtend op de Jonker Fransstraat reed zich voornamelijk op richt. Verdachte bewegingen, personen en woningen weet hij feilloos te herkennen. Toen hij rond half twaalf twee mannen iets aan elkaar zag overgeven, rook hij meteen onraad. Hij besloot een van de mannen te volgen. Naar het café waar de man naar binnen ging, langs de tramhalte waar hij stond, tot aan het Weena, waar de verdachte in een personenauto stapte. De agent waarschuwde zijn geuniformeerde collega’s. Die controleerden de bewuste auto en de inzittenden. Ook de intuïtie van een van de agenten die de controle uitvoerden, bleek juist. Die intuitie vertelde hem dat de bestuurder van de gecontroleerde auto meer te verbergen dan ze op dat moment konden ontdekken. Dus toen agenten de sleutel van een woning aan Ebenhaëzerstraat vonden, besloten ze daar een kijkje te gaan nemen. In de woning stuitten ze op grote tassen vol met hennep; 80 kilo in totaal. Daarnaast vonden ze 6000 euro. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen. De 41-jarige man werd aangehouden.

Spookbewoning
In de strijd tegen ondermijning, stuit de politie regelmatig op het fenomeen spookbewoning. Wanneer personen niet ingeschreven staan in het bevolkingsregister, maar wel in een woning verblijven, noemen we dat spookbewoning. Deze mensen schrijven zich niet in of gebruiken valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden, safehouses en slaan er soms grote partijen cash geld, vuurwapens of drugs in op.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...