Agenten mishandeld Ringvaartpark Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Vanochtend vroeg om 07:20 uur wilden agenten de bestuurder van een auto met daarin vier inzittenden controleren op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Nadat de bestuurder een A-indicatie had geblazen en was verteld te zijn aangehouden ging deze vol in het verzet.

Hij riep daarbij de hulp in van zijn medepassagiers. Samen met twéé van hen probeerde hij te beletten dat hij zou worden meegenomen naar het bureau. De twéé zagen kans om een van de agenten flink te mishandelen. De agent, welke de verdachte niet wilde loslaten uit zijn grip, kwam daarbij ten val. De laffe geweldplegers zagen daarop kans om de agent in de rug te trappen. De andere agent gebruikte pepperspray tegen de verdachten, maar kon niet voorkomen dat de bestuurder en de geweldplegers konden ontkomen. De agenten gaven een spoedassistentie af waarna eenheden uit de gehele regio kwamen ondersteunen. Zij creëerden een ruime afzetting voor ondersteuning door twéé hondengeleiders en een politiehelikopter. Agenten die in de wijk post hadden gevat kregen na ruim 45 minuten zicht op de twéé weggevluchte geweldplegers. Zij werden aangehouden. Hen wordt mishandeling en belemmering ten laste gelegd. De bestuurder van de auto wist via het Schollebos te ontkomen. De 4e inzittende uit de auto hield zich tijdens het gehele incident afzijdig.

- Advertisement -

Letsel

Een van de agenten heeft aan dit incident diverse verwondingen overgehouden. Zo had hij bebloede schaafwonden op handen, armen, benen en hoofd. Ook was de uniformbroek aan alle kanten kapot. Helaas is dit incident niet de 1e geweldpleging tegen agenten van ons basisteam. Vorige week zaterdag liepen agenten o.a. een blauw oog en nekletsel op nadat zij werden mishandeld tijdens een aanhouding.

De politie tolereert geen fysiek en verbaal geweld tegen haar medewerkers. De agenten doen aangifte ter zake mishandeling. De zaak is overgedragen aan de recherche welke het onderzoek naar de betrokkenheid van de twéé aangehouden en nog voortvluchtige verdachte zullen voortzetten.

Tekst en foto : Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Portugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Portugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...