35-jarige dronkaard trapt politieagent en sloopt politiebus Maasvlakteweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Voor zijn eigen veiligheid en dat van het overige verkeer, haalde de politie dinsdagnacht een dronken man van de openbare weg. Dat moesten de twee agenten bekopen met een fikse trap en een gemolesteerde bus.

 

- Advertisement -

De agent die de trap moest incasseren, raakte lichtgewond aan zijn been.

Hij en zijn collega gingen dinsdagnacht rond 01.00 uur richting de Amoerweg op de Maasvlakte. Daar zou de opvarende van een schip de portiers van een bedrijf hebben geduwd en bedreigd. Ze vonden de man, behoorlijk onder invloed van alcohol, lopend over de rijbaan van de Maasvlakteweg. De agenten spraken de man aan. Hij overhandigde hen zijn identiteitsbewijs en liep weer weg. Maar hij bedacht zich en kwam weer terug bij de agenten. Toen die hem niet direct zijn id-bewijs teruggaven, werd de man agressief. Hij begon te schelden en sloeg op de ruiten van de politiebus. En dat allemaal nog steeds op de rijbaan. Gevaarlijk voor hemzelf, maar ook voor het passerende verkeer. De agenten verzochten de dronkaard van de rijbaan af te gaan. Zijn antwoord was een grove trap tegen het been van een van de agenten. Een aanhouding volgde, maar ook die verliep niet zonder slag of stoot. De verdachte verzette zich op alle mogelijke manieren en zelfs van pepperspray kalmeerde hij niet. Toen de agenten hem uiteindelijk geboeid in de bus hadden zitten, trapte en spuugde hij wild om zich heen. Daarbij sneuvelde een ruit van de politiebus.

De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft in de cel zijn roes uit kunnen slapen. Rechercheurs van de Zeehavenpolitie verhoren hem woensdag en het openbaar ministerie zal een beslissing nemen over zijn straf.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor lekkende ketelwagen in Waalhaven Smirnoffweg Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag 3 juli is de brandweer uitgerukt naar de Smirnoffweg in de...

Spijkenisser (41) overleden na ernstig ongeluk Professor Gerbrandyweg Botlek Rotterdam

Botlek Rotterdam - Woensdag op Donderdagnacht heeft er net na middernacht een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Professor...

Uithalers leiden naar drugsvangst in lege container Rotterdamse Waalhaven

Rotterdam - De Douane heeft woensdag 150 kilo cocaïne aangetroffen in een lege container in een zogenoemd 'empty...

Werklui lopen ernstige brandwonden op na arbeidsongeval op cruiseschip in Merwehaven Rotterdam

Rotterdam - Twee personen zijn vrijdag gewond geraakt terwijl zij werkzaamheden uitvoerden aan een cruiseschip in de Merwehaven...