dinsdag, september 28, 2021
14.2 C
Rotterdam
dinsdag 28 september 2021

35-jarige dronkaard trapt politieagent en sloopt politiebus Maasvlakteweg Rotterdam

Rotterdam – Voor zijn eigen veiligheid en dat van het overige verkeer, haalde de politie dinsdagnacht een dronken man van de openbare weg. Dat moesten de twee agenten bekopen met een fikse trap en een gemolesteerde bus.

 

De agent die de trap moest incasseren, raakte lichtgewond aan zijn been.

Hij en zijn collega gingen dinsdagnacht rond 01.00 uur richting de Amoerweg op de Maasvlakte. Daar zou de opvarende van een schip de portiers van een bedrijf hebben geduwd en bedreigd. Ze vonden de man, behoorlijk onder invloed van alcohol, lopend over de rijbaan van de Maasvlakteweg. De agenten spraken de man aan. Hij overhandigde hen zijn identiteitsbewijs en liep weer weg. Maar hij bedacht zich en kwam weer terug bij de agenten. Toen die hem niet direct zijn id-bewijs teruggaven, werd de man agressief. Hij begon te schelden en sloeg op de ruiten van de politiebus. En dat allemaal nog steeds op de rijbaan. Gevaarlijk voor hemzelf, maar ook voor het passerende verkeer. De agenten verzochten de dronkaard van de rijbaan af te gaan. Zijn antwoord was een grove trap tegen het been van een van de agenten. Een aanhouding volgde, maar ook die verliep niet zonder slag of stoot. De verdachte verzette zich op alle mogelijke manieren en zelfs van pepperspray kalmeerde hij niet. Toen de agenten hem uiteindelijk geboeid in de bus hadden zitten, trapte en spuugde hij wild om zich heen. Daarbij sneuvelde een ruit van de politiebus.

De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft in de cel zijn roes uit kunnen slapen. Rechercheurs van de Zeehavenpolitie verhoren hem woensdag en het openbaar ministerie zal een beslissing nemen over zijn straf.

Related Articles

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

0
Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende...

Drukste ochtendspits sinds begin coronacrisis

0
Vanochtend had Nederland te maken met de drukste ochtendspits van 2021. Dit meldt Rijkswaterstaat: "Sinds...

Rotterdammer en zes handlangers voor de rechter voor verijdelde gijzeling

0
Dankzij goed en snel politiewerk kon op 8 mei 2018 een gijzeling worden voorkomen bij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht [...]

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat'

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat' [...]

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder [...]

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen [...]

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg