Beslag op auto’s en boete’s geind bij actie in Spaanse polder Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Om ondermijning in de Spaanse Polder een halt toe te roepen, hielden de politie, het openbaar ministerie en de belastingdienst dinsdag een grootschalige controle. Daarbij werden onder meer 9 auto’s in beslag genomen en werd voor meer dan 10.000 euro aan openstaande boetes geind.

Foto Politie.nl

Bij ondermijning raken de zogenoemde boven- en de onderwereld verstrikt en wordt de integriteit van de bovenwereld aangetast. Ondermijning heeft allerlei verschijningsvormen, waaronder drugshandel, spookbewoning, vastgoed en onduidelijke geldstromen.

- Advertisement -

Spaanse polder
De Spaanse Polder is een bedrijventerrein met uitstekende verbindingen naar diverse richtingen. In het verleden hebben er zich enige bedrijven gevestigd die het met allerlei regels minder nauw nemen, dan wel ondermijnende activiteiten ontplooien. Meerdere bedrijven, zoals bijvoorbeeld garages, zijn al gesloten, zowel door justitiële autoriteiten als gemeentelijke. Sinds enige jaren werken politie, openbaar ministerie, de belastingdienst, de Douane, de gemeente en het bedrijfsleven samen om de illegale en criminele activiteiten aan te pakken. Zo zijn diverse malafide bedrijven gesloten, crimineel vermogen in beslag genomen, boetes opgelegd en wordt het bedrijventerrein aantrekkelijk gemaakt maken voor nieuwe bedrijvigheid.

Ook de actie van dinsdag was er een in de strijd tegen ondermijning.  Het was de belastingdienst die negen auto’s in beslag nam en meer dan 10.000 euro aan openstaande boetes inde.

De politie hield drie mensen aan. Twee van hen zaten in een auto, waarin harddrugs werden aangetroffen. De derde maakte zich schuldig aan gevaarlijk rijgedrag. Verder werden boetes uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en werd een rijbewijs ingevorderd van iemand die veel te hard reed.

Daarnaast is veel informatie over voertuigen en personen verzameld, die bruikbaar zou kunnen zijn bij een onderzoek.

De verschillende partners zullen vaker dit soort controles uitvoeren in de Spaanse polder.

Auto's in beslag
Foto Politie.nl
- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...

Grootschalige Hulpdiensten Oefening in Middelharnis: Voorbereid op het Ergste!

Middelharnis - In een leegstaand schoolgebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis hebben de afgelopen dagen hulpdiensten een grootschalige...