Fluitende overvaller forceert lift van maaltijdbezorger Zocherstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een overvaller bedreigde vannacht een maaltijdbezorger met een mes en wist hem zo op de Zocherstraat zijn telefoon en wisselgeld te ontfutselen. De dader wist te ontkomen. De politie is op zoek naar hem en spreekt graag met getuigen.

Portiek
Het slachtoffer verklaarde dat hij in de nacht van woensdag op donderdag een maaltijd moest bezorgen bij een portiek aan de Zocherstraat. Hij belde aan, maar nadat er niet werd gereageerd ging hij terug naar zijn auto. Vlak voor hij wilde instappen, werd er gefloten vanuit de deuropening van het portiek. De bezorger ging er vanuit dat dit de man was die de bestelling had gedaan en liep terug.

- Advertisement -

Lift
In het portiek kwam er een man met een bivakmuts op hem af. Hij bedreigde hem met een mes en eiste zijn telefoon en geld. Het slachtoffer overhandigde hem direct zijn geld, maar zijn telefoon lag nog in de auto. Daarom werd hij gedwongen om naar zijn auto te lopen en in te stappen. Ook de overvaller stapte in. Nadat de telefoon was uitgezet en overhandigd, moest het slachtoffer de dader enkele straten verderop op de Hendrick Staetsweg afzetten. Vanaf daar is de overvaller lopend vertrokken.

Getuigenoproep
Na een kwartier werd de politie gealarmeerd en werd een onderzoek in de omgeving verricht. Helaas werd de dader niet meer gevonden.

Voor het onderzoek roep de politie getuigen op om zich te melden. Ondanks het tijdstip kan het heel goed zijn dat er nog iemand in de omgeving wakker was en iets opvallends heeft gezien. Heeft u de maaltijdbezorger, of de overvaller, gezien in de omgeving van de Zocherstraat dan wel de Hendick Staetsweg? Laat het de politie weten via 0900-8844 of gebruik het tipformulier. Anoniem informatie doorgeven kan ook via MMA 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Spookrijder veroorzaakt ongeval met gewonde Bosdreef Rotterdam

Bosdreef, Rotterdam - Een spookrijdende automobilist heeft zaterdagmiddag 9 september rond 16.55 uur een ongeluk veroorzaakt op de...

Aanslag op woning Trilgras Rotterdam-Ommoord

Rotterdam - Donderdagnacht 7 september rond 4.10 uur heeft er vermoedelijk een explosie plaatsgevonden bij een woning aan...

Bouwkeet in lichterlaaie Geertrui Henningstraat Rotterdam

Rotterdam - Een bouwkeet is afgelopen nacht in de Geertrui Henningstraat in Rotterdam grotendeels in vlammen opgegaan. Een...

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding man met mogelijk vuurwapen Henk Speksnijderstraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft maandagmiddag in de Henk Speksnijderstraat in Rotterdam waarschuwingsschotenngelost bij de aanhouding van een...