Gemeente Capelle vraagt bewoners om mee te helpen voorkomen van ratten en muizenplaag

dinsdag 22 mei 2018 13:54

Capelle aan den IJssel – Ratten kunnen grote schade aanrichten en verspreiden  (ernstige) ziekten. Daarom willen we ratten liefst voorkomen! U kunt daarbij helpen!

Risico’s door ratten en muizen

De (bruine) rat is een berucht plaagdier. Met hun geknaag maken ze veel schade aan gebouwen, kabels en leidingen. En kan bovendien verzakking ontstaan. Maar wat misschien nog wel gevaarlijker is; ratten verspreiden via hun speeksel en uitwerpselen ernstige ziektes.

Wat kan ik doen?

De meest effectieve manier om ratten te voorkomen, is om de omgeving zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat er geen rommel, vuilnis en etensresten mag rondslingeren op straat:

• geen etensresten laten liggen in en om uw woning!

Strooi dus geen brood voor de vogels, gooi geen eten of etensresten op straat, en knoei geen voer of ruim het direct op.

• Gebruik ook altijd een huisvuilcontainer!

Scheidt uw afval goed breng dit naar de containers in uw wijk. Staat er een verzamelcontainer voor gft in uw straat, gooi daarin dan uw voedselresten weg. Zet geen afval naast de container dit trekt ongedierte aan.

Wat doet de gemeente Capelle aan den IJssel

Het gebruik van gif is wettelijk niet meer toegestaan. De gemeente en Irado werken aan de aanpak van ratten. Irado ruimt de rommel rondom containers op. Daarnaast huurt de gemeente een bedrijf in voor de bestrijding van ongedierte zoals ratten en muizen. De gemeente laat rattenvallen plaatsen en controleert deze. Ook plaatst de gemeente borden met “niet voederen” bij sloten, singels en dierenparkjes om voedselresten in de buitenruimte tegen te gaan.

Tekst :  gemeente Capelle aan den IJssel Foto :  Jeroen van Zomeren

 

0 reacties

Gemeente Capelle vraagt bewoners om mee te helpen voorkomen van ratten en muizenplaag
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Ratten kunnen grote schade aanrichten en verspreiden  (ernstige) ziekten. Daarom willen we ratten liefst voorkomen! U kunt daarbij helpen!

Risico’s door ratten en muizen

De (bruine) rat is een berucht plaagdier. Met hun geknaag maken ze veel schade aan gebouwen, kabels en leidingen. En kan bovendien verzakking ontstaan. Maar wat misschien nog wel gevaarlijker is; ratten verspreiden via hun speeksel en uitwerpselen ernstige ziektes.

Wat kan ik doen?

De meest effectieve manier om ratten te voorkomen, is om de omgeving zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat er geen rommel, vuilnis en etensresten mag rondslingeren op straat:

• geen etensresten laten liggen in en om uw woning!

Strooi dus geen brood voor de vogels, gooi geen eten of etensresten op straat, en knoei geen voer of ruim het direct op.

• Gebruik ook altijd een huisvuilcontainer!

Scheidt uw afval goed breng dit naar de containers in uw wijk. Staat er een verzamelcontainer voor gft in uw straat, gooi daarin dan uw voedselresten weg. Zet geen afval naast de container dit trekt ongedierte aan.

Wat doet de gemeente Capelle aan den IJssel

Het gebruik van gif is wettelijk niet meer toegestaan. De gemeente en Irado werken aan de aanpak van ratten. Irado ruimt de rommel rondom containers op. Daarnaast huurt de gemeente een bedrijf in voor de bestrijding van ongedierte zoals ratten en muizen. De gemeente laat rattenvallen plaatsen en controleert deze. Ook plaatst de gemeente borden met “niet voederen” bij sloten, singels en dierenparkjes om voedselresten in de buitenruimte tegen te gaan.

Tekst :  gemeente Capelle aan den IJssel Foto :  Jeroen van Zomeren

 

Duitser (33) trekt mes in Moordrecht

Duitser (33) trekt mes in Moordrecht

Moordrecht - Een 33-jarige Duitser is zaterdagavond 4 juli door agenten aangehouden nadat hij een mes had getrokken. De politie kreeg een melding binnen dat de man op de Middelweg met het mes had gedreigd naar een omstander die de Duitser op iets aansprak. Het...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!