zaterdag, mei 21, 2022
12.9 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Spoorboomkruipers waren 169x de klos tijdens controles in Rotterdam Prins Alexander

- advertentie -

De RET heeft in de afgelopen twee maanden maar liefst 169 bekeuringen uitgeschreven aan mensen die onder de gesloten spoorbomen kropen. De RET en de politie hebben sinds april extra veel aandacht voor spoorboomkruipers na klachten van metrobestuurders, en een zware aanrijding in februari dit jaar. Daar overleed een man op de kruising met de Hoofdweg toen hij werd gegrepen door een metro. Deze overleefde de aanrijding niet.

Hoeveel bekeuringen de politie heeft uitgeschreven is nog niet bekend. Alleen in Rotterdam-Ommoord, Zevenkamp en Oosterflank zijn nu bovengrondse metro-overgangen. Onder een spoorboom doorkruipen is levensgevaarlijk. Men kijkt vaak niet goed of er nog een andere metro aankomt of schatten de snelheid verkeerd in. De boete voor onder spoorbomen doorgaan is 104 euro. Één op de vijf bekeuringen werd uitgedeeld aan minderjarigen.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,211VolgersVolg
- advertentie -