vrijdag, mei 27, 2022
15.6 C
Rotterdam
vrijdag 27 mei 2022

Zeer grote brand verwoest ROVC aan de Galvanistraat in Ede (video)

- advertentie -

Ede – Een zeer grote brand heeft dinsdagavond omstreeks 23.00 uur het opleidingsinstituut ROVC aan de Galvanistraat grotendeels verwoest. De vlammen sloegen tientallen meters hoog uit het dak. De brandweer rukte met diverse korpsen in grote getale uit. Vanwege het gevaar kon de brand alleen van buitenaf worden bestreden.

Omdat er veel rook vrijkwam is er een NL-alert verzonden. In deze Alert werden mensen geadviseerd ramen en deuren gesloten gesloten te houden. Het pand zelf staat welliswaar op een industrieterrein maar de rook trok kilometers ver weg. Voor zover bekend zijn er naast de gebruikelijke stoffen geen gevaarlijke stoffen in hoge concentraties vrijgekomen.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Het is de tweede grote brand in korte tijd. Op Eerste Pinksterdag woedde er een forse brand op industrieterrein Frankeng, dat is ongeveer een kilometer verderop. Daar kwam toen asbest bij vrij.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,222VolgersVolg
- advertentie -