Zeer grote brand verwoest ROVC aan de Galvanistraat in Ede (video)

woensdag 23 mei 2018 10:58

Ede – Een zeer grote brand heeft dinsdagavond omstreeks 23.00 uur het opleidingsinstituut ROVC aan de Galvanistraat grotendeels verwoest. De vlammen sloegen tientallen meters hoog uit het dak. De brandweer rukte met diverse korpsen in grote getale uit. Vanwege het gevaar kon de brand alleen van buitenaf worden bestreden.

Omdat er veel rook vrijkwam is er een NL-alert verzonden. In deze Alert werden mensen geadviseerd ramen en deuren gesloten gesloten te houden. Het pand zelf staat welliswaar op een industrieterrein maar de rook trok kilometers ver weg. Voor zover bekend zijn er naast de gebruikelijke stoffen geen gevaarlijke stoffen in hoge concentraties vrijgekomen.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Het is de tweede grote brand in korte tijd. Op Eerste Pinksterdag woedde er een forse brand op industrieterrein Frankeng, dat is ongeveer een kilometer verderop. Daar kwam toen asbest bij vrij.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Zeer grote brand verwoest ROVC aan de Galvanistraat in Ede (video)
Schrijver:

 

 

Ede – Een zeer grote brand heeft dinsdagavond omstreeks 23.00 uur het opleidingsinstituut ROVC aan de Galvanistraat grotendeels verwoest. De vlammen sloegen tientallen meters hoog uit het dak. De brandweer rukte met diverse korpsen in grote getale uit. Vanwege het gevaar kon de brand alleen van buitenaf worden bestreden.

Omdat er veel rook vrijkwam is er een NL-alert verzonden. In deze Alert werden mensen geadviseerd ramen en deuren gesloten gesloten te houden. Het pand zelf staat welliswaar op een industrieterrein maar de rook trok kilometers ver weg. Voor zover bekend zijn er naast de gebruikelijke stoffen geen gevaarlijke stoffen in hoge concentraties vrijgekomen.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Het is de tweede grote brand in korte tijd. Op Eerste Pinksterdag woedde er een forse brand op industrieterrein Frankeng, dat is ongeveer een kilometer verderop. Daar kwam toen asbest bij vrij.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!