Kettingrukker aangehouden dankzij omstanders Rotterdam Kralingen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Daadkrachtige omstanders hebben gisteren geholpen om een verdachte aan te houden voor een beroving van een gouden ketting. De dader sloeg twee keer toe woensdagochtend, op de Lusthofstraat en de Willem Ruyslaan. De politie onderzoekt of de verdachte ook verantwoordelijk is voor de reeks van berovingen van gouden kettingen van de afgelopen weken.

Het 67-jarige slachtoffer van de Lusthofstraat loopt om half twaalf ’s middags met haar zware boodschappentassen over de Lusthofstraat. Uit het niets wordt zij belaagd door een man die een ketting van haar nek rukt. Een omstander zet op de fiets de achtervolging in. Een tweede man komt net aanfietsen, hoort omstanders roepen ‘houd hem tegen” en gaat ook achter de man aan. De mannen bellen de politie en geven de locatie van de verdachte door. Dankzij hun aanwijzingen houden agenten uiteindelijk de 25-jarige man door agenten op de Heer Gillisstraat onder hevig verzet aan.

- Advertisement -

Tweede slachtoffer
Later blijkt dat er diezelfde woensdagochtend een tweede slachtoffer van een kettingroof is. Even na half twaalf wordt een 69-jarige vrouw in het parkje achter de Willem Ruyslaan beroofd. Ook haar ketting wordt van haar hals getrokken, een erfstuk met grote emotionele waarde. De vrouw ziet hoe de man met de ketting het park uit rent richting de Willem Ruyslaan.

Reeks berovingen
Afgelopen weken werden meerdere personen slachtoffer van een soortgelijke kettingroof op diverse locaties rondom het centrum van Rotterdam. De politie onderzoekt nu of de aangehouden verdachte ook iets te maken heeft met de andere berovingen.

Wees alert
De grove berovingen raken niet alleen oudere dames. Ook jonge mensen, vrouwen én mannen, zijn de afgelopen weken slachtoffer geworden. In de metro, op het station, maar ook op straat. De politie plaatste vorige week een waarschuwing op social media over de toename. De verwachting is dat met het mooie weer en het uitgaan van de dikke jassen de sieraden meer zichtbaar worden en dat dit de beroving vergemakkelijkt. Uiteraard geeft dit niemand het recht om een beroving te plegen, maar het is goed om alert te zijn.

Doe aangifte
Mogelijk zijn er de afgelopen periode meer mensen slachtoffer geworden zonder dat dit bij de politie gemeld is. De politie vraagt deze slachtoffers alsnog contact op te nemen voor het doen van aangifte. U kunt een afspraak maken voor aangifte via 0900-8844.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hulpdiensten rukken uit voor melding explosie Boezemsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie en brandweer zijn zondagavond rond 20.00 uur uitgerukt voor een mogelijke explosie bij een...

Dode en gewonde na schietpartij Lusthofstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond om het leven gekomen na een schietpartij in...

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding verdachten Fuikstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Fuikstraat in Rotterdam zijn donderdagavond drie mannen aangehouden na het lossen van een waarschuwingsschot....

Getuigen gezocht na verkeersongeval A16 Rotterdam Brienenoordbrug

Rotterdam - Afgelopen maandag 11 maart vond een verkeersongeval plaats op de A16 waarbij bestuurders van drie busjes,...