Rotterdammers aan de wandel met vuurwapens Hogelanddreef Bergschenhoek

Date:

Deel bericht:

Bergschenhoek – Agenten spraken vrijdag 18 mei aan de Hogelanddreef in Bergschenhoek twee mannen aan. De nachtelijke wandeling viel de agenten op en hun achterdocht van bleek terecht. Ze waren allebei in het bezit van een vuurwapen.

In beslag genomen revolver

- Advertisement -

Twee surveillerende agenten zagen rond 01:45 uur op een afgelegen, onverlichte parkeerplaats één auto staan. Dat beeld was opvallend en daar kregen ze meteen een raar gevoel bij. Ze gingen op onderzoek uit, maar ontdekten geen bijzonderheden aan het voertuig. Net toen ze de parkeerplaats af wilden rijden, kwamen er twee mannen aanlopen. De agenten spraken de mannen aan. Die maakten naar eigen zeggen ‘een wandelingetje’. Bijzonder, dachten de agenten en ze besloten de mannen om hun identiteitsbewijs te vragen. Eén van de mannen bleek geen Identiteitsbewijs bij zich te hebben, hierop besloten de agenten over te gaan tot fouillering. In de schoudertas onder zijn jas werd een revolver aangetroffen. Toen aan de andere man werd gevraagd of hij iets bij zich droeg wat hij niet mocht hebben antwoordde hij bevestigend. De politie vond vervolgens ook bij hem een vuurwapen.  Beide wapens zijn in beslag genomen en de Rotterdammers van 22 en 23 jaar oud zijn ingerekend voor verhoor. Afgelopen dinsdag zijn beide mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris, zij zitten voorlopig nog vast.

Vuurwapen

Wapens
Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en geweld. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om wapens te bezitten of te gebruiken. Alleen sportschutters of jagers mogen bepaalde wapens gebruiken; als zij over de juiste vergunning beschikken en zich houden aan de regels van de Wet wapens en munitie. In alle overige gevallen is wapenbezit en -gebruik strafbaar. Op deze pagina leest u welke regels er gelden, hoe u een wapen- of jachtvergunning aanvraagt en waar u wapens kunt inleveren. Lees hier meer over wapens.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....