Moeder (33) niet vervolgd voor brand Grienderwaard Rotterdam

0
Foto : Kevin Schenk

De 33-jarige vrouw die in mei werd opgepakt vanwege een brand in haar woning aan de Grienderwaard in IJsselmonde, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Er zijn tot op heden geen strafbare feiten aangetoond. Op het moment van de brand waren er drie jongens van 2, 12 en 14 jaar thuis. Ze raakten lichtgewond gewond en moesten door de brandweer worden en een bewoner worden gered.

De moeder werd opgepakt voor nalatigheid. Zij was ten tijde van uitbreken van de brand niet in huis. Justitie verklaard dat het gezin rechtsbescherming krijgt. Wat dat precies inhoudt wilde de woordvoerder om privacy-redenen niet zeggen. De kinderen zijn nog niet thuis, ze worden nog opgevangen door de Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond. Wanneer ze terugkeren is niet bekend. Ze krijgen wel hulp zodra ze terug naar huis gaan.