zaterdag, mei 21, 2022
17.4 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Zeven aanhoudingen voor hennepkwekerij Bornerveld Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Een melding van een hennepkwekerij aan het Bornerveld in Rotterdam leidde donderdagavond tot de aanhouding van vier mannen en drie vrouwen. Vijf van hen waren in de woning waar de kwekerij was. De zesde man ving een pakketje op dat uit een raam van de flat werd gegooid en gaf hem over aan een zevende. Die ging er vandoor. Hij kon uiteindelijk in een woning in de buurt worden aangehouden. De 17-jarige Rotterdammer verzette zich daarbij zo agressief dat pepperspray gebruikt moest worden. Een groep buurtbewoners bemoeiden zich met de aanhouding, maar dankzij spoedassistentie kon de situatie redelijk snel weer onder controle worden gebracht.

Donderdagavond rond 21.30 uur onderzochten agenten in Rotterdam-Charlois een melding van een hennepkwekerij. Tijdens het onderzoek daarnaar zag een politieman hoe een tot pakketje gevouwen tas uit het raam van dezelfde flat werd gegooid. Een man van 21 uit Den Haag raapte het op en rende weg. De agent wilde graag weten wat er in de tas zat en riep dat hij moest blijven staan. Dat deed hij niet. Hij gaf het tasje over aan een ander, die een woning invluchtte en richtte zich daar vol agressie tegen zijn achtervolgers. Met behulp van pepperspray kon de 17-jarige worden overmeesterd. De bewoonster werd daarbij onwel, mogelijk van de dampen van de pepperspray, en is nagekeken door de ambulance.

Toen hij naar buiten werd gebracht, had zich daar een groep buurtbewoners verzameld die de agenten belaagden in een poging de arrestant te ontzetten. Zij kwamen dreigend op de agenten af en slingerden flinke beledigingen naar hun hoofd. De politiemensen verzochten direct hun collega’s om spoedassistentie, en met inzet van de lange wapenstok en pepperspray kon de arrestant ondanks zijn verzet in de politiebus gezet worden en de groep belagers uit elkaar gedreven.

Aanhoudingen
In de hennepkwekerij werden 450 planten gevonden. Drie vrouwen van 39, 46 en 49 en een 30-jarige man uit Den Haag werden aangehouden, evenals de 33-jarige bewoner. Het tasje is leeg teruggevonden. Het onderzoek wordt vervolgd.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,212VolgersVolg
- advertentie -