vrijdag, mei 14, 2021
15.4 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Zeven aanhoudingen voor hennepkwekerij Bornerveld Rotterdam

Rotterdam – Een melding van een hennepkwekerij aan het Bornerveld in Rotterdam leidde donderdagavond tot de aanhouding van vier mannen en drie vrouwen. Vijf van hen waren in de woning waar de kwekerij was. De zesde man ving een pakketje op dat uit een raam van de flat werd gegooid en gaf hem over aan een zevende. Die ging er vandoor. Hij kon uiteindelijk in een woning in de buurt worden aangehouden. De 17-jarige Rotterdammer verzette zich daarbij zo agressief dat pepperspray gebruikt moest worden. Een groep buurtbewoners bemoeiden zich met de aanhouding, maar dankzij spoedassistentie kon de situatie redelijk snel weer onder controle worden gebracht.

Donderdagavond rond 21.30 uur onderzochten agenten in Rotterdam-Charlois een melding van een hennepkwekerij. Tijdens het onderzoek daarnaar zag een politieman hoe een tot pakketje gevouwen tas uit het raam van dezelfde flat werd gegooid. Een man van 21 uit Den Haag raapte het op en rende weg. De agent wilde graag weten wat er in de tas zat en riep dat hij moest blijven staan. Dat deed hij niet. Hij gaf het tasje over aan een ander, die een woning invluchtte en richtte zich daar vol agressie tegen zijn achtervolgers. Met behulp van pepperspray kon de 17-jarige worden overmeesterd. De bewoonster werd daarbij onwel, mogelijk van de dampen van de pepperspray, en is nagekeken door de ambulance.

Toen hij naar buiten werd gebracht, had zich daar een groep buurtbewoners verzameld die de agenten belaagden in een poging de arrestant te ontzetten. Zij kwamen dreigend op de agenten af en slingerden flinke beledigingen naar hun hoofd. De politiemensen verzochten direct hun collega’s om spoedassistentie, en met inzet van de lange wapenstok en pepperspray kon de arrestant ondanks zijn verzet in de politiebus gezet worden en de groep belagers uit elkaar gedreven.

Aanhoudingen
In de hennepkwekerij werden 450 planten gevonden. Drie vrouwen van 39, 46 en 49 en een 30-jarige man uit Den Haag werden aangehouden, evenals de 33-jarige bewoner. Het tasje is leeg teruggevonden. Het onderzoek wordt vervolgd.

Related Articles

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Politie zoekt verdachten van steekpartij Berlagepad Rinze Koopmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar de verdachten van de steekpartij op het...

Scooterrijders gewond na botsing Burgemeester Jamessingel Gouda

0
Gouda - Twee bestuurders van een scooter zijn donderdagavond gewond geraakt nadat zij door een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village [...]

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement [...]

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat [...]

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel [...]

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg