zaterdag, september 25, 2021
16 C
Rotterdam
zaterdag 25 september 2021

Geld, auto’s, kunstwerken, sieraden en een woning afgenomen bij witwasonderzoek Rotterdam en Rhoon

Rotterdam en Rhoon – Een grootschalig witwasonderzoek zorgde maandagochtend vroeg voor doorzoekingen in vijf woningen en een bedrijfspand in Rotterdam en Rhoon. Vier vuurwapens, 300.000 contant geld, twee auto’s, kunstwerken, sieraden en horloges werden in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op een woning met een waarde van ruim 3 miljoen.

 

Omdat het vermoeden bestond dat geld werd witgewassen via een stichting werd besloten over te gaan tot een inval in de vijf woningen. Ook werd een inval gedaan in het bedrijfspand waar een van de verdachten een sportschool en een handelsbedrijf heeft gevestigd. Tijdens de inval werd grof geschut gebruikt. Zo werd met een bearcat, een gepantserd voertuig, toegang gekregen tot het terrein en werd de kluis open gebrand.

Agent gewond
Bij de inval in het bedrijfspand werden agenten van de hondenbrigade aangevallen door twee beveiligingshonden. Zij liepen hierbij bijtwonden op. De agenten slaagden erin één beveilingshond onder controle te krijgen. De andere hond bleek dermate agressief, dat de agenten genoodzaakt waren de hond neer te schieten. Eén agent moest naar het ziekenhuis voor een behandeling van zijn wonden.

Beslag en aanhoudingen
Tijdens de invallen werd beslag gelegd op een woning met een waarde van ruim 3 miljoen. Vier vuurwapens, twee auto’s, sieraden, horloges, kunstwerken en 300.000 aan contant geld werden in beslag genomen. Omdat twee van de vier vuurwapens werden aangetroffen in het bedrijfspand, wordt ook onderzocht of bestuurlijke maatregelen kunnen worden genomen. De drie verdachten, een vrouw van 46 jaar, een vrouw van 20 jaar en een man van 47 jaar zijn aangehouden.

Witwassen
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat daarbij om geld afkomstig van criminele activiteiten, zoals diefstal of fraude.

Misdaad mag niet lonen
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank. Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om eventuele slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Related Articles

Forse file op A20 bij Rotterdam richting Vlaardingen

0
Rotterdam - Vrijdagmiddag 24 september hebben diverse ongevallen op de A20 gezorgd voor een forse...

Politie schiet man in been Maasboulevard Vlaardingen

0
Vlaardingen - De politie heeft op de Maasboulevard in Vlaardingen een gericht schot op het...

CBS: ‘Ruim 750 duizend slachtoffers van online seksuele intimidatie’

0
In 2020 gaf ruim vijf procent van de Nederlanders van 16 jaar of ouder aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Alleen coronatoegangsbewijs op Coolsingel bij marathon

Alleen coronatoegangsbewijs op Coolsingel bij marathon [...]

Roparunradio volgt de 30e Roparun op de voet

Roparunradio volgt de 30e Roparun op de voet [...]

Nieuw gebouw van Zuider Gymnasium krijgt meer gestalte

Nieuw gebouw van Zuider Gymnasium krijgt meer gestalte [...]

IC-personeel van Erasmus MC ligt overhoop met Gommers

IC-personeel van Erasmus MC ligt overhoop met Gommers [...]

Natuurlijk Stads aan de Charloisse Lagedijk

Natuurlijk Stads aan de Charloisse Lagedijk [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg