donderdag, september 16, 2021
20.8 C
Rotterdam
donderdag 16 september 2021

Politie houdt verdachte aan voor plofkraak bij snackbar in winkelcentrum op het Vromade Bodegraven

Bodegraven – De politie heeft maandag 11 juni een 34-jarige man uit Bodegraven aangehouden in het onderzoek naar een plofkraak op een snackbar in het winkelcentrum op de Vromade op 11 januari 2018. De plofkraak werd gepleegd door twee personen waarbij er was geprobeerd een geldautomaat op te blazen.

 

De man probeerde bij zijn aanhouding te vluchten, maar werd al snel door de agenten achterhaald. Hij kwam tijdens zijn vlucht ten val op het talud van de Dammekant. De man is een bekende van de politie. Tijdens een huiszoeking in de woning van de man is een grote hoeveelheid telefoons, simkaarten en geld in beslag genomen. De recherche doet verder onderzoek naar de mededader van de plofkraak.

Naast zijn rol in de plofkraak in november 2017, onderzoekt de politie of de aangehouden man eventueel betrokken is bij verschillende andere plofkraken in de regio.

Informatie
Criminelen gebruiken tijdens plofkraken soms zware explosieven om de geldautomaat op te blazen. Hierdoor richten plofkraken vaak bouwkundige schade aan. Bovendien kunnen plofkraken leiden tot emotionele schade bij omwonenden. De politie doet er daarom alles aan om de daders van deze plofkraak zo snel mogelijk te pakken. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Heeft u meer informatie over deze, of andere plofkraken? Twijfel dan niet maar bel de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via het gratis nummer 0800-7000 of gebruik het online formulier op http://www.meldmisdaadanoniem.nl.

Hogere straffen
Het Openbaar Ministerie (OM) eist hogere straffen  voor het plegen van ram- en plofkraken. Dit staat in de herziene strafvorderingsrichtlijn ram- en plofkraken die sinds 1 mei van kracht is. De richtlijn is aangescherpt, omdat een plofkraak grote gevaren en risico’s met zich meebrengt.
https://www.om.nl/vaste-onderdelen/zoeken/@102900/hogere-strafeisen/

Related Articles

Treinverkeer landelijk stilgelegd na communicatiestoring

0
Landelijk - Het treinverkeer door het hele land is stilgelegd door een 'telefoonstoring', zo valt...

Auto botst op bloembak, twee gewonden Waalstraat Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den IJssel - Op de Waalstraat in Krimpen aan den IJssel is een...

Man rijdt in op agenten, politie schiet man dood in Boelenslaan

0
Boelenslaan - De politie heeft in het Friese plaatsje Boelenlaans op De Fjouwer Roeden een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ook schietpartij op de Abraham van Stolkweg

Ook schietpartij op de Abraham van Stolkweg [...]

Gewonde door schietpartij in Rotterdam, twee aanhoudingen

Gewonde door schietpartij in Rotterdam, twee aanhoudingen [...]

In geheel Vreewijk per 1 november betaald parkeren

In geheel Vreewijk per 1 november betaald parkeren [...]

Sloop en herbouw Simeon en Anna financieel haalbaar

Sloop en herbouw Simeon en Anna financieel haalbaar [...]

Drukte op de Afrikaandermarkt is weer als vanouds

Drukte op de Afrikaandermarkt is weer als vanouds [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg