Politie houdt verdachte aan voor plofkraak bij snackbar in winkelcentrum op het Vromade Bodegraven

Date:

Deel bericht:

Bodegraven – De politie heeft maandag 11 juni een 34-jarige man uit Bodegraven aangehouden in het onderzoek naar een plofkraak op een snackbar in het winkelcentrum op de Vromade op 11 januari 2018. De plofkraak werd gepleegd door twee personen waarbij er was geprobeerd een geldautomaat op te blazen.

 

- Advertisement -

De man probeerde bij zijn aanhouding te vluchten, maar werd al snel door de agenten achterhaald. Hij kwam tijdens zijn vlucht ten val op het talud van de Dammekant. De man is een bekende van de politie. Tijdens een huiszoeking in de woning van de man is een grote hoeveelheid telefoons, simkaarten en geld in beslag genomen. De recherche doet verder onderzoek naar de mededader van de plofkraak.

Naast zijn rol in de plofkraak in november 2017, onderzoekt de politie of de aangehouden man eventueel betrokken is bij verschillende andere plofkraken in de regio.

Informatie
Criminelen gebruiken tijdens plofkraken soms zware explosieven om de geldautomaat op te blazen. Hierdoor richten plofkraken vaak bouwkundige schade aan. Bovendien kunnen plofkraken leiden tot emotionele schade bij omwonenden. De politie doet er daarom alles aan om de daders van deze plofkraak zo snel mogelijk te pakken. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Heeft u meer informatie over deze, of andere plofkraken? Twijfel dan niet maar bel de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via het gratis nummer 0800-7000 of gebruik het online formulier op http://www.meldmisdaadanoniem.nl.

Hogere straffen
Het Openbaar Ministerie (OM) eist hogere straffen  voor het plegen van ram- en plofkraken. Dit staat in de herziene strafvorderingsrichtlijn ram- en plofkraken die sinds 1 mei van kracht is. De richtlijn is aangescherpt, omdat een plofkraak grote gevaren en risico’s met zich meebrengt.
https://www.om.nl/vaste-onderdelen/zoeken/@102900/hogere-strafeisen/

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schietpartij blijkt ongeluk met luchtbuks in Bodegraven

Bodegraven - Bij een ongeluk met een luchtbuks is maandagmiddag rond 17.45 uur iemand gewond geraakt. De politie...

Brandweer rukt uit voor instortingsgevaar stelling met 28 ton kaas in Bodegraven

Bodegraven - De brandweer is maandagmorgen met spoed uitgerukt voor een melding van instortingsgevaar in een magazijn van...

Poging plofkraak met explosief bij juwelier Kerkstraat Bodegraven (video

Bodegraven - Bij Juwelier van Zijl aan de Kerkstraat in Bodegraven is afgelopen nacht rond 03.30 uur geprobeerd...

Vrachtwagen kantelt op rotonde Goudseweg bij Bodegraven

Bodegraven - Op de Goudseweg bij Bodegraven is dinsdagmiddag een vrachtwagen gekanteld. Het ongeluk gebeurde op de rotonde...